Michael Jordanin nimikkokengät tuovat hänelle edelleen melkoisen tilipussin Nikeltä vuosittain.

Forbesin mukaan Jordan sai Jordan-brändistään Nikeltä toukokuun 2018 ja toukokuun 2019 aikana peräti 130 miljoonaa dollaria. Jordan jättää nykyiset NBA-tähdet selvästi jälkeensä, sillä tämän hetken pelaajista LeBron Jamesilla on arvokkain kenkädiili 32 miljoonan vuosisopimuksella ja Kevin Durant (26) ja Stephen Curry (20) seuraavat perässä.

ESPN:llä ja Netflixillä esitettävällä ”The Last Dance” -dokumentissa kuitenkin kerrottiin, ettei Nike ollut Jordanin ykkösvaihtoehto omaksi kenkäsponsoriksi. Jordanin tulokasvuonna Converse hallitsi NBA:n kenkämarkkinoita, mutta Converse ei tarjonnut hänelle sopimusta. Sen jälkeen Jordan siirsi katseensa Adidaksen puoleen ja Adidas olisi halunnut Jordanin, muttei pystynyt tekemään toimivaa kenkää siinä vaiheessa. Jordanin agentti David Falk yritti saada Jordania Nikelle, mutta hän ei lämmennyt ajatukselle.

Falk puhui sen jälkeen Jordanin vanhemmille ja Jordanin äiti käänsi hänen päänsä edes kuuntelemaan Niken ehdotusta. Jordan vaati Nikeltä nimikkokenkää, johon Nike lopulta suostui ja maksoi hänelle ensimmäisenä vuotena 250 000 sopimuksesta. Air Jordan -kenkiä myytiin ensimmäisen vuoden aikana peräti 126 miljoonan dollarin edestä ja loppu on sekä koripallo- että kenkähistoriaa.

Uutista muokattu 4.5.: tekstiä hienosäädetty.