Michael Jordan ei halunnut kenkäsopimusta Niken kanssa – peittoaa edelleen kenkädiilillään selvästi nykytähdet

© Kuva: Getty Images

Michael Jordanin nimikkokengät tuovat hänelle edelleen melkoisen tilipussin Nikeltä vuosittain.

Forbesin mukaan Jordan sai Jordan-brändistään Nikeltä toukokuun 2018 ja toukokuun 2019 aikana peräti 130 miljoonaa dollaria. Jordan jättää nykyiset NBA-tähdet selvästi jälkeensä, sillä tämän hetken pelaajista LeBron Jamesilla on arvokkain kenkädiili 32 miljoonan vuosisopimuksella ja Kevin Durant (26) ja Stephen Curry (20) seuraavat perässä.

ESPN:llä ja Netflixillä esitettävällä ”The Last Dance” -dokumentissa kuitenkin kerrottiin, ettei Nike ollut Jordanin ykkösvaihtoehto omaksi kenkäsponsoriksi. Jordanin tulokasvuonna Converse hallitsi NBA:n kenkämarkkinoita, mutta Converse ei tarjonnut hänelle sopimusta. Sen jälkeen Jordan siirsi katseensa Adidaksen puoleen ja Adidas olisi halunnut Jordanin, muttei pystynyt tekemään toimivaa kenkää siinä vaiheessa. Jordanin agentti David Falk yritti saada Jordania Nikelle, mutta hän ei lämmennyt ajatukselle.

Falk puhui sen jälkeen Jordanin vanhemmille ja Jordanin äiti käänsi hänen päänsä edes kuuntelemaan Niken ehdotusta. Jordan vaati Nikeltä nimikkokenkää, johon Nike lopulta suostui ja maksoi hänelle ensimmäisenä vuotena 250 000 sopimuksesta. Air Jordan -kenkiä myytiin ensimmäisen vuoden aikana peräti 126 miljoonan dollarin edestä ja loppu on sekä koripallo- että kenkähistoriaa.

Uutista muokattu 4.5.: tekstiä hienosäädetty.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.