Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

Celta Vigo lukeutui ennen kautta LF2:n A-lohkon nousijakandidaatteihin ja olikin tasaisessa kärkitaistelussa mukana. Tulonen sai Celta Vigossa vastuuta noin 15 minuuttia ottelua kohden, mutta päätti kuitenkin vuodenvaihteen jälkeen jättää seuran ja lähteä kohti uusia haasteita.

– Vastuu ja seurassa ollut yleinen ilmapiiri olivat suurimmat syyt siirtoon, Tulonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Tulosen uusi seura Magec Tias taisteli B-lohkossa sarjapaikastaan. Ennen Tulosen liittymistä seuraan, se ei ollut voittanut yhtään ottelua kauden aikana. Heti ensimmäisessä pelissä Tulonen auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Tulosen liittymisen jälkeen Magec Tias voitti neljä peliä ja taisteli tosissaan sarjapaikastaan ennen kuin kausi keskeytettiin. Magec Tiasissa Tulonen merkkautti peliajakseen lähes 30 minuuttia ottelua kohden ja tehotilastoihin kertyi komeasti 11,3 pisteen ja 6,8 levypallon keskiarvot.

– Pelaaminen tuntui luontevalta ja hyvältä heti alkuun. Joukkueeseen tuli joulutauolla myös uusi valmentaja, joten oli helppoa aloittaa samaan aikaan hänen kanssaan. Vastuuta tosiaan annettiin ja sen paineista oli kyllä selviydyttävä.

LF2:ssa päätettiin viikonloppuna, että mikään joukkue ei putoa sarjasta ja nousijakandidaateilla on mahdollisuus vielä jatkaa kautta, mikäli terveysviranomaiset antavat siihen luvan. Tulosen osalta pelit eivät siis enää tämän kauden osalta jatku.

– Kaudesta jäi hyvä fiilis. Koris oli oikeasti kivaa ja siksi kauden äkillinen keskeytyminen tuntui tosi ikävältä. Tuntuu, että taas kasvoi pelaajana esimerkiksi peliälyssä ja maltin pitämisessä. Siinä tosin on vieläkin tekemistä.

Mennyt kausi oli Tuloselle toinen ammattilaisena ja ensimmäisen hän vietti Saksan Bundesliigassa. Tulevaisuudessa veri vetää edelleen ulkomaille.

– Haluaisin jatkaa Espanjassa. Maan koripallokulttuuri on niin hyvällä tasolla mielestäni, että siellä on hyvä pelata. Mutta ovet ovat kyllä avoimet muillekin vaihtoehdoille, kertoo Tulonen.

Helmi Tulosen tilastot Celta Vigossa
Helmi Tulosen tilastot Magec Tiasissa