Yksi Michael Jordanin ikimuistoisimmista hetkistä oli niin kutsuttu ”flunssapeli”, kun heikkokuntoinen Jordan upotti Utah Jazzin finaalissa. The Last Dance -dokumentissa kuitenkin paljastui, ettei Jordan sairastanutkaan flunssaa.

Jordan kertoi, että hänelle tuli illalla nälkä ennen vuoden 1997 viidettä finaalia ja päätti tilata pitsan hotellihuoneeseensa. Jordanin avustaja George Koehler vastaanotti pitsan ovella ja totesi, ettei hänellä ollut hyvä fiilis pitsasta. Jordan ei epäilyjä kuunnellut, vaan söi pitsan.

– Söin pitsan. Yksin kokonaan. Kukaan muu ei syönyt sitä pitsaa. Heräsin 2.30 oksentamaan joka puolelle. Kyse ei ollut oikeasti flunssapelistä. Se oli ruokamyrkytys, Jordan paljasti.

Jordan oli pelissä hyvin huonossa kunnossa, mutta taisteli läpi pelin heittäen 38 pistettä, ottaen seitsemän levypalloa ja antaen viisi syöttöä.