Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä muistelee valmentajiaan lämmöllä – ”Treenaamisesta tuli tavoitteellista ja systemaattista”

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

Tapio Ahonen
Tapio Ahonen on pitkänlinjan espoolainen valmentaja, joka otti Sandellin ’93-ikäluokan haltuunsa C-juniori-iässä EBT:ssä. Ahonen aloitti välittömästi joukkueen valmistamisen harrastejoukkueesta kohti oikeata koripallojoukkuetta.

– Kun Tapsa tuli, niin aloimme oikeasti treenaamaan ja koriksesta tuli koripalloa, eikä vain leikkiä.  Muutamassa kaudessa nousimme heikosta joukkueesta ihan varteenotettavaksi koripallojoukkueeksi. Hän sytytti innon lajia kohtaan, Sandell muistelee Koripalloliiton sivuilla.

Tuomas Rahkonen
B-juniori-iän tulessa Sandellin valmentajaksi EBT:ssä tuli Tuomas Rahkonen, jonka kanssa yhteistyö on ollut monivuotinen: EBT:n junnuvuosien lisäksi Rahkonen on valmentanut Sandellia myös aikuisiällä Honka Akatemian ykkösdivarijoukkueessa päävalmentajana sekä naisten pääsarjajoukkueen apuvalmentajana Hongassa.

–Tumpin tullessa valmentajaksi sain ekaa kertaa kosketuksen kilpaurheiluun. Sanottiin, että kesän jälkeen jaetaan joukkue edustus- ja harrastejoukkueisiin. Ennen kesää jo päätin, että haluan edariin, Sandell aloittaa.

– Tumpin kanssa treenaamisesta tuli tavoitteellista ja systemaattista. En välttämättä taidollisesti kuulunut nuorempana B-junnuna joukkueeseen, mutta valmennus osoitti, että kovalla työlläkin voi sinne päästä.

Kimmo Kujansivu
Kun Sandell kehittyi vuosien saatossa ja alkoi saamaan merkittäviä minuutteja Naisten Korisliigan Tapiolan Hongassa, hänen valmentajanaan toimi Kimmo Kujansivu, jonka raudanluja ammattimaisuus on jättänyt jälkensä.

– Kimmo ehkä sai jo tietynlaisen koripalloilijan eteensä. Hän tavallaan teki minusta sen Korisliiga-pelaajan, joka olen tänään. Kimmolla on taito kehittää yksilöitä joukkuepelaamisen rinnalla. Olen vuosien varrelta oppinut Kimmolta paljon ja saanut myös eväitä omaan yksilöpelaamiseeni.

– Kimmon kanssa sai luottoa omaan tekemiseen ja löysi roolinsa. Olen ollut aikamoinen jokapaikanhöylä monessa joukkueessa. Kimmo ymmärsi sen ja varmisti, että pääsen pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Kaikki valmentajat
Muisteltuaan uransa valmentajia Sandell halusi lisätä erityismainintana kiitoksen kaikille valmentajille, jotka ovat häntä valmentaneet.

– Jokaiselta oppii jotain. Sitä ei välttämättä juuri siinä hetkessä ymmärrä. Jokainen valmentaja on muokannut ja muovannut minusta sen pelaajan, joka tänä päivänä olen. Kiitos kuuluu kaikille valmentajille.

Lähde: Koripalloliiton tiedote