Koripalloliitto kehittää erotuomaritoimintaansa – ”Erotuomareiden valmennukseen panostetaan”

Erotuomaritoiminnan päällikkönä Koripalloliitossa toiminut Kati Nynäs siirtyy osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä. Samalla Koripalloliitto on tehnyt päätöksen uuden erotuomaripäällikön palkkauksesta. Uusi erotuomaripäällikkö tulee vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Koripalloliitto ja sen erotuomaritoiminta haluaa jatkossa vastata entistä enemmän nykyajan haasteisiin, jotka liittyvät erotuomaritoimintaan. Pelin jatkuvan kehittymisen ja ottelumäärien suuren kasvun myötä Koripalloliitto lisää resursseja erotuomaritoiminnan kehittämiseen.

Aiemmin Koripalloliitossa erotuomaritoiminnan päällikkönä toiminut entinen huippuerotuomari Kati Nynäs siirtyy ostopalvelusopimuksella osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan ylempien sarjojen erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä.

– Sarjojen muuttuessa ammattimaisemmaksi ja joukkueiden ammattilaistuessa, on yhä tärkeämpää, että erotuomareiden valmennukseen panostetaan. Huippusarjoissamme tuomaroi noin kuusikymmentä eteenpäin menevää erotuomaria ja on tärkeää, että jokainen heistä kokee saavansa valmennusta ja sitä myötä kehittyvänsä. On hienoa, että Koripalloliito on valmis panostamaan tämän suuntaiseen kehitykseen. Odotan innolla seuraavaa vaihetta, joka käynnistyy elokuun alussa. Uskon, että saamme tällä ratkaisulla tuettua erotuomareita heidän työssään ja hyvää kehitystä aikaan, Nynäs kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Nynäsin siirryttyä uuden tehtävän pariin, Koripalloliitto hakee erotuomaripäällikköä vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä. Haku pestiin julkaistaan lähipäivinä.

Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara haluaa kiittää Nynäsiä erotuomaritoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä viimeisten kymmenen vuoden aikana.

– Uudessa toimenkuvassaan hänellä on edelleen mahdollisuus olla mukana omalla ammattitaidollaan ja vuosien kokemuksellaan kehittämässä suomalaista koripalloa, Tammivaara päättää.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut