Kobrat on julkaissut kolme tärkeää sopimusta ensi kaudelle. Päävalmentajana jatkaa Ville Turja ja pelaajistosta avainpelaajiin lukeutuvat Antto Nikkarinen ja Jussi Turja pukevat kobrapaidan päälleen myös ensi kaudella.

Viime kaudella Kobrien valmennusvastuun kauden alusta asti ottanut Ville Turja on tehnyt jatkosopimuksen ja aloittaa toisen täyden päävalmentajakautensa Korisliigassa. Turja tähyää tulevaan kauteen intoa puhkuen.

– Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnissä ja yöt menee tällä hetkellä vahvistusten etsimiseen. Toivottavasti suomalaisista runkopelaajista mahdollisimman moni jatkaa ja löydämme heidän taitojaan ja ominaisuuksiaan hyvin täydentävät vahvistukset. Koen, että viime kaudella emme saaneet missään vaiheessa peliämme täysin rullaamaan ja useat epäonniset loukkaantumiset vaikuttivat esityksiimme valitettavan paljon, Turja miettii Kobrien sivuilla.

Ajat maailmalla ovat hyvin epävarmoja ja tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Sarjojen alkaminen ajallaan ja kauden yhtäjaksoinen jatkuminen loppuun saakka on epävarmaa. Korisliigassa myös pelimäärä pienenee neljänneksellä eli harjoittelun määrä luonnollisesti lisääntyy.

– Viime kaudella mentiin tahdilla, jossa runkosarjassa olisi tullut 44 peliä. Nyt pelimäärä on 30 pelin paikkeilla. Viime kaudella kaudenaikainen fyysinen harjoittelu oli todella vaikea rytmittää pelirytmiin ja varsinkin nuoret pelaajat kärsivät hieman siitä. Tulevalla kaudella harjoitteluun

tullaan kiinnittämään kokonaisvaltaisesti enemmän huomiota.

Päävalmentajuus lapualaisessa Korisliigajoukkueessa on Turjalle unelmien täyttymys.

– Jos vuosituhannen vaihteessa, kun pelasimme Lapualla 2-divisioonaa, joku olisi sanonut, että 20-vuoden kuluttua olet Korisliigassa päävalmentajana, olisin pitänyt sanojaa hulluna. Pelivuodet olivat tietyllä tapaa raskaampia, kun aina joko opiskelin tai jouduin tekemään pelaamisen ohella töitä. Nyt kun saan keskittyä koripalloon, niin onhan tämä tietynlainen unelmien täyttymys, että lapsena aloitetusta rakkaasta harrastuksesta on tullut ammatti.

Antto Nikkarinen ja Kobrat ovat käyttäneet sopimuksessa olleen option ja viime kauden Korisliigan syöttötilaston ykkönen jatkaa Lapualla seuraavat kaksi kautta. Pointin paikalla viihtyvä Nikkarinen tarjoili kuluneella kaudella 7,74 syöttöä ottelua kohden, jolla irtosi ylivoimainen syöttökuninkuus. Tulos oli samalla Nikkarisen henkilökohtainen ennätys. Edellinen ennätys 7,3 s/ottelu oli kaudelta 16-17, kun Nikkarinen johdatti Helsinki Seagullsin pronssimitaleille ja lunasti itselleen myös (MVP) eli vuoden pelaaja tittelin. Kesken jääneellä viime kaudella 34 ottelussa pisteitä syntyi 11,2/ottelu, jonka lisäksi takamies repi 4 levypalloa ottelua kohden.

Kobrien omalla kasvatilla Jussi Turjalla käynnistyy 9. kausi Korisliigassa. Turja on pelannut kasvattajaseurassaan koko seuran Korisliigataipaleen ajan. Heittävän takamiehen paikalla viihtyvä Turja kirjautti viime kaudella tilastoikseen 6p/1,6lev/1,7s ottelua kohden.

– Koronaepidemia keskeytti viime kaudella ottelut siinä vaiheessa, kun meillä lähti homma toimimaan. Meillä oli kyllä viime kaudella loukkaantumisia aivan omiksi tarpeiksi, ja se sotki käytännössä pelaamista pitkälle kevääseen. Ensi kausi onkin siten luonteeltaan kovasti erilainen jo sarjan pelaamistavan sekä yleisen epävarmuuden takia. Kyllähän tämä 6 kuukauden tauko Korisliigapeleistä on aika pitkä, mutta ehkäpä kaikilla on sen jälkeen akut paremmin täynnä uuteen kauteen.