Koronaviruksen keskeyttämällä 2019–20-seurajoukkuekaudella vahvoja näyttöjä osaamisestaan Latvian mestari VEF Riian riveissä antanut Alexander Madsen, 25, on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen joukkueen kanssa. Susijengin ison pään kulmakiviin lukeutuva Madsen pelaa tulevalla kaudella Viron ja Latvian yhteisliigaa sekä FIBA Mestareiden Liigaa.

Madsen luonnehtii viime kautta tervetulleeksi kehitysaskeleksi ammattilaisurallaan ja kertoo palaavansa Latviaan levollisin mielin.

– Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset ja lisäksi VEF vakuutti minut siitä, että he todella halusivat minut takaisin joukkueeseensa, mikä vain vahvisti omia tuntemuksia, jatkopahvin allekirjoittanut Madsen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

VEF Riika seppelöitiin keskeytyneen seurajoukkuekauden päätteeksi Latvian mestariksi. Tulevalla kaudella suunnitelma on sama, eli joukkue pääsee tuleen paitsi Viron ja Latvian parhaista joukkueista kootussa yhteisliigassa, myös FIBA:n Mestareiden Liigassa, missä joukkue kohtaa Sassarin (Italia), Galatasaray (Turkki), Peristerin (Kreikka), Lietuvos Rytasin (Liettua) sekä kaksi suomalaisjoukkuetta, Sasu Salinin Iberostar Teneriffan (Espanja) sekä Lassi Tuovin SIG Strasbourgin (Ranska).

– Jäimme viime kaudella FIBA Mestareiden Liigassa lohkon viimeiseksi, mutta seura kasaa todella kovaa jengiä ensi kaudeksi ja tavoitteena on hakea voittoja myös kansainvälisillä kentillä, kuvailee Madsen.

– Erityisen kiva on nähdä, että ensi kaudella pääsee kilpailemaan Sasun ja Lassin joukkueita vastaan. Tuttujen tapaaminen piristää aina keskellä pitkää pelikautta.

Madsen pystyi lunastamaan joukkueensa odotuksiin erityisesti puolustuspäässä ensimmäisellä kaudellaan Latviassa. Tulevalta kaudelta Madsen toivoo kasvua entistä suurempaan rooliin.

– Olemme alustavasti puhuneet, että mulle olisi tarjolla hyökkäyspäässä enemmän vastuuta. En ollut fyysisessä huipussani viime kaudella loukkaantumisista johtuen, mutta koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan ja toivottavasti jatkan kehitystä molemmissa päissä kenttää.