Korisliigakauden on määrä alkaa lokakuussa, mutta kauden yllä leijuu vielä paljon kysymysmerkkejä. KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmin mukaan tulevan kauden ennakkoasetelmia on vaikea arvioida.

KTP-Basket ei seurana ole vielä asettanut Korisliigan tavoitteita.

– Koronan aiheuttamia rajoituksia puretaan pikku hiljaa, mutta yhä edelleenkin sarjatoimintaan liittyy paljon kysymysmerkkejä. Liigapelien pitäisi alkaa lokakuun 14. päivänä, mutta minkälaisin miehistöin? Sellainenkin asia on vielä auki, onko meillä amerikkalaisvahvistuksia käytettävissä. Koronapandemia jyllää edelleen rajuna Yhdysvalloissa, eikä jenkeillä ole tähän suuntaan matkustusoikeutta, muistuttaa Lindström KTP:n sivuilla.

Kotkan koripallopomo arveli jokin aika sitten julkisestikin, että Korisliiga jakautuu kahteen sakkiin; ylemmän ja alemman kerroksen väkeen.

– Nyt täytyy hieman lieventää kommentteja. Joillakin seuroilla saattaa kyllä olla vaikeuksia saada joukkuetta kasaan, mutta käsittääkseni niin sanottuun keskikastiin on tungosta, ja taistelu ylemmän loppusarjan paikoista käynee kiivaana, arvelee Lindström.

Kahdentoista joukkueen Korisliigahan jakautuu kahden runkosarjakierroksen jälkeen kahtia, ja kuusi parasta pelaavat ylemmän loppusarjan ja kuusi vähemmän hyvää alemman loppusarjan. Ylemmän loppusarjan kuusikko ja alemman kaksi parasta selviytyvät mitalipeleihin, ja alemman loppusarjan viimeinen putoaa divisioona 1A:han.

KTP-Basket haki kotimaisilta pelaajamarkkinoilta ”isoa kalaa”, mutta ne vähäiset vonkaleet ovat uineet toistaiseksi muualle. Viimeisimpänä KTP teki Joni Herralan kanssa sopimuksen.

– Isot miehet ovat Suomessa vähissä, ja meidänkin tämänhetkinen rosteri koostuu niukasti yli 190-senttisistä. Herrala on kuitenkin hyvä lisä meidän ryhmäämme. Hän tuo mukanaan jotain sellaista, mitä meillä ei entuudestaan ole. Jonissa on särmää; hän menee aina täysillä kentälle ja suoraan vastustajan ihon alle, kehuu Lindström.