Hallitseva NBA:n MVP Giannis Antetokounmpo sai uuden pystin kokoelmiinsa, kun hänet valittiin NBA:n tämän kauden parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.

Antetokounmpolle vuoden parhaan puolustavan pelaajan palkinto oli ensimmäinen hänen urallaan. Viime vuonna hän sijoittui äänestyksessä toiseksi. Samalla hän on vasta viides pelaaja NBA-historiassa, joka on voittanut sekä MVP-palkinnon että vuoden puolustavan pelaajan palkinnon. Aiemmin samaan ovat yltäneet Michael Jordan, Hakeem Olajuwon, David Robinson sekä Kevin Garnett.

Äänestyksessä 100 NBA-toimittajaa antoi ääniä ja Antetokounmpo sijoitettiin ykköseksi peräti 75 toimittajan papereissa. Hän sai äänestyksessä kokonaisuudessaan 432 pistettä. Toiseksi tuli Los Angeles Lakersin Anthony Davis saatuaan 200 pistettä ja Utahin Ruby Gobert sai 187 pistettä. Äänestyksessä ykkössijasta sai viisi pistettä, kakkossijasta kolme ja kolmannesta sijasta yhden.