Koripalloliiton liittohallitus sai uuden jäsenen, kun liittokokous valitsi Marko Airamaan hallitukseen. Koripalloliitto sai historiansa 12. kunniajäsenen, kun Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi hienosta päivätyöstään koripallon eteen.

Koronatilanteen vuoksi siirretty Suomen Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin lauantaina 29.8. Kokous oli malliltaan hybridi, jossa jäsenseuralla sai kokouksessa olla yksi edustaja paikalla Espoon Dipolissa muiden osallistuessa etäyhteyksien kautta.

Koripalloliiton liittohallitus sai uuden jäsenen, kun seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi hallitukseen valittiin Marko Airamaa ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti.

Airamaa, 47, on Helsingin NMKY:n kasvatti, joka toimii parhaillaan kasvattajaseuransa hallituksen jäsenenä. Siviiliammatissaan Airamaa on Oy Hartwall Ab:n myyntijohtaja ja johtoryhmän jäsen.

Erovuoroisia jäseninä olleet Kaisa Forsström, Kirsi Eräkangas ja Tiina Sten jatkavat hallituksessa. Forsström ja Sten valittiin seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Liittohallituksesta eronneen, Koripalloliiton uutena erotuomaripäällikkönä aloittaneen Timo Niemisen paikalle valittiin täydennysmenettelyn kautta Eräkangas, joka toimii tehtävässä Niemisen toimintakauden loppuun saakka (30.6.2021).

Lisäksi liittohallitus sai uuden varajäsenen, kun Markku Larkion tilalle varajäseneksi valittiin Ville Sipiläinen seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi. Kaikki valinnat olivat ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisia.

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi pitkän linjan koripallovalmentaja ja siviilityössään varatuomarina toimiva Eero Nikkarinen.

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka jakoi kiitosta seuroille toiminnastaan läpi poikkeusolosuhteiden.

– Kun junioripelit loppuivat, tuli monelle huoli, että häviääkö nuoret pelaajat. Nyt näyttäisi siltä, että mitään pelaajakatoa ei ole havaittavissa. Se kertoo siitä, että koripallo merkitsee nuorille todella paljon. Iso kiitos seuroille, jotka ovat huolehtineet omista harrastajistaan ja nuorista poikkeusolosuhteista huolimatta. Tiivis yhteydenpito ja viestiminen ovat sellaisia arvoa, jotka kantavat läpi vaikeampienkin aikojen. Jos nuoret ovat hyvässä harrastuksessa, heijastuu se koko yhteiskuntaan tulevaisuudessa, Elo sanoi avauspuheenvuorossaan Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Olemme olleet läpi kevään ja kesän yhteydessä seuroihin ja pyrkineet auttamaan heitä. Nyt näyttää siltä, että liigaseurat ovat selviytyneet iskuista ja saamme kotimaisen pääsarjan pyörimään, kun kaikki ovat valmiina uuteen kauteen, Elo summasi.

Rauno Segersvärd kutsuttiin Koripalloliiton kunniajäseneksi

Kokouksen päätteeksi Koripalloliitto sai historiansa 12. kunniajäsenen, kun Rauno Segersvärd kutsuttiin arvovaltaiseen joukkoon. Aiemmin Koripalloliiton kunniajäseneksi ovat tulleet kutsutuiksi Robert Petersen (kutsumisvuosi: 1983), Teuvo Tuominen (1989), Pentti Toivonen (1995), Hilkka Hakola (1995), Pentti Salmi (1995), Erkki Hiltunen (1997), Veikko Karén (2001), Juhani Salmenkylä (2003), Pekka Litmanen (2009), Esko Strandberg (2015) ja Pekka Valpola (2019).

Helsinkiläinen kolmen lapsen isä Rauno Segersvärd on toiminut Koripalloliiton puheenjohtajana, liittohallituksen jäsenenä sekä sarjalisenssiyksikön pitkäaikaisena puheenjohtajana.

Seuratoiminnassa Segersvärd toimi tyttö- ja naiskoripalloon erikoistuneen Karhun Pojat –seuran puheenjohtajana. Hän oli merkittävässä roolissa myös Malmin palloiluhallin syntymiseen. Siviiliammatiltaan Segersvärd toimi Opetusalan ammattijärjestön (OAJ) talouspäällikkönä.