Denver teki NBA-historiaa voitollaan – Miami vahvempi idän ensimmäisessä finaalissa

© Kuva: Getty Images

Denver Nuggets teki mahdottomasta mahdollisen nousemalla otteluvoitoissa 1-3-tappioasemasta 4-3-voittoon.

Denver otti ottelussa ohjat käsiinsä kolmannella neljänneksellä, kun Jamal Murray tykitti peräti 20 pistettä. Murrayn kokonaispistemäärä oli 40 ottelussa. Hän sai tukea Nikola Jokicilta, joka merkkautti historiallisen tripla-tuplan (16/22/13). Hänestä tuli samalla kautta aikain ensimmäinen NBA-pelaaja, joka on kirjauttanut vähintään 20 levypallon tripla-tuplan pudotuspelien seitsemännessä pelissä ja ensimmäinen pelaaja sitten Kevin Garnettin, joka ylsi edellispelaajana 20 levypallon tripla-tuplaan pudotuspeleissä vuonna 2004.

Denver nousi myös ensimmäisellä pudotuspelikierroksella 1-3-tappioasemasta voittoon ja samalla siitä tuli historian ensimmäinen joukkue, joka on kääntänyt tuon tappioaseman edukseen kahdessa pudotuspelisarjassa.

Clippersin suurimmat tähdet Kawhi Leonard (14/6/6) ja Paul George (10/4) eivät pystyneet nousemaan tasolleen ratkaisevalla hetkellä ja joukkueen paras pistemies olikin Montrezl Harrell (20).

Itäisen konferenssin finaalit alkoivat Miamin ja Bostonin jännitysnäytelmällä. Ottelu venyi aina jatkoajalle saakka, jossa Miami oli lopulta vahvempi. Joukkueen sankari oli Bam Adebayo, joka blokkasi Jayson Tatumin (30/14) donkkiyrityksen jatkoajan loppusekunneilla. Sitä ennen Jimmy Butler (20) oli nostanut Miamin johtoon. Miamin sankareihin lukeutui myös Goran Dragic (29/7). Tatumin lisäksi Marcus Smart (26) oli Bostonilta tehopäällä.

NBA:n viime yön tulokset (otteluvoitot):
Clippers-Denver 89-104 (3-4)
Boston-Miami 114-117 (0-1)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.