Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

Seppälä, 188 cm, oli ensimmäisellä ulkomaankaudellaan erinomainen ja uurasti Aix-Mauriennelle 13,1 pistettä, 5,0 syöttöä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden mainioin heittotarkkuuksin (2p 54,2%, 3p 36,8%, 1p 77,3%).

Aix-Maurienne tarjosi heti koronaviruksen keskeyttämän 2019-20-seurajoukkuekauden jälkeen Seppälälle jatkosopimusta, mutta Seppälä halusi jäädä tarkkailemaan vaihtoehtojaan kaikessa rauhassa.

– Muualtakin oli kiinnostusta ja ehkä nälkä kasvoi syödessä ja tarjouksia hylättiin odottaessa ison kalan nappaavan. Niin ei kuitenkaan tapahtunut ja alkoi näyttää vähän huolestuttavalta, kunnes Manu (päävalmentaja Emmanuel Schmitt) laittoi viestin, että on tekemässä pelaajavaihtoa, joten täällä sitä taas ollaan, Seppälä kertaa sopimuksen syntyvaiheita.

Aix-Maurienne on suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen joukkue, sillä jo aiemmin kesällä joukkue värväsi riveihinsä viime kevään Korisliigan MVP-yleisöäänestyksen voittaneen ja Susijengin kesän 2020 Viro-maaotteluissa erinomaisia otteita esittäneen Henri Kantosen.

– En ole ikinä pelannut Henrin kanssa, mutta muutamat maajoukkueharjoitukset ollaan yhdessä vedetty. Ajatustyyli on niiden ja keskustelujen perusteella samanlainen ja yhteispeli sujuu varmasti hyvin, arvioi Seppälä.

– Pro B:n pelityyli on erilainen kuin Suomessa ja siihen meni viime syksynä hetki tottua. Sen tiedostaminen on varmasti suurin etu viime kauteen verrattuna. Tietysti on helpompi lähteä uuteen kauteen, kun ympärillä on tuttu kaupunki, toimintatavat, valmentaja ja muutama pelikaveri. Kaikista suurin tavoite ja toive on, että kausi pystyttäisin pelaamaan loppuun asti.