Miami on askeleen päässä NBA:n finaalipaikasta, kun se otti kolmannen voittonsa Bostonista. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Miami vei ottelun nimiinsä 112-109.

Miamin sankari oli tulokaspelaaja Tyler Herro, joka heitti 37 pistettä. Se on samalla korkein tulokaspelaajan tekemä pistemäärä konferenssifinaalissa.

Tasainen peli kulminoitui viime hetkille. Miami oli kuuden pisteen johdossa puolisen minuuttia ennen loppua, mutta Boston sai riiston. Jimmy Butler sai kuitenkin tökkäistyä pallon pois Jayson Tatumilta ja alun perin tilanteesta vihellettiin virhe. Tuomarit tarkastivat tilanteen ja muuttivat tuomion kiistapalloksi. Boston sai pallon ja pääsi kolmen pisteen heitolla kolmen pisteen päähän. Lopulta Butler sinetöi vapaaheittoviivalta Miamin voiton.

Herron lisäksi Butler (24/9), Goran Dragic (22) ja Bam Adebayo (20/12) olivat Miamin tehomiehiä. Bostonin Tatum jäi pisteittä ensimmäisellä puoliajalla, mutta takoi toisella 28 ollen joukkueensa paras pistemies.

Miami on nyt voiton päässä NBA-finaaleista.

NBA:n viime yön tulos (otteluvoitot):
Miami-Boston 112-109 (3-1)