NBA-kuplan ulkopuolelle jäänyt Chicago Bulls on palannut joukkueharjoituksiin ja Lauri Markkanen on myös mukana.

Chicago Bulls vaihtoi hiljattain päävalmentaja, kun Jim Boylen sai lähtöpassit aiemmin kesällä ja uudeksi päävalmentajaksi palkattiin Oklahoma City Thunderia valmentanut Billy Donovan. Donovan ei ole Bullsin harjoituksissa mukana NBA:n tiukan koronaprotokollan takia, mutta Markkanen on ehtinyt keskustella uuden päävalmentajan kanssa.

– Hän kysyi minulta mihin haluan palloa ja mitä haluan tehdä sillä. Olen innoissani päästessäni työskentelemään hänen kanssaan. Luonnollisestikaan en ole tavannut häntä kasvotusten vielä, mutta minulle tuli hyvä tunne keskustelustamme, Markkanen kertoo NBC:n mukaan.

Markkanen sanoi olleensa joukkueen harjoituskeskuksessa, kun kuuli Boylenin potkuista.

– Se oli outo päivä. Olin harjoituskeskuksessa harjoittelemassa, kun kuulin uutisen. Luen Internetiä niin kuin kuka tahansa muukin. Tiesin, että siitä oli keskusteluja. Tällä kaudella asiat eivät menneet hyvin. Vika on meissä kaikissa. Minulla ei ole mitään häntä vastaan. Toivon hänelle kaikkea parasta ja me jatkamme eteenpäin.

Markkasen viime kausi oli odotuksiin nähden selkeä pettymys. Hänen teholukemansa putosivat kaikilla mittareilla ja häntä käytettiin pallollisena selkeästä aiempia kausia vähemmän. Usein hän päivysteli kolmen pisteen viivan takana ollen pois pelin keskiöstä.

– Mielestäni voin olla tuotteliaampi ja monipuolisempi kuin olin viime kaudella. Minusta tuntui, ei aina, mutta ajoittain, että minua käytettiin vain levittämään peliä. Juteltuani Billyn kanssa, olen hyvin luottavainen ensi kautta ajatellen ja siitä miten hän haluaa käyttää pelaajien vahvuuksia. Joten olen innostunut.

Markkanen uhkuukin näyttöhalua ennen tulevaa kautta.

– Luulen, että se puski minua tänä kesänä. Olen mennyt kovaa. Olen erittäin innoissani tulevasta vuodesta ja luulen pystyväni tekemään ”comebackin”.