Susijengin tähden kiikarissa Mestarien liigan voitto – ”Mielestäni meillä on finaaliin mahdollisuudet”

© Kuva: fiba.com

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

Mestarien liigan lopputurnaus pelataan kahdeksan joukkueen voimin pudotuspeliperiaatteella. Teneriffa saa puolivälierässä vastaansa Zaragozan. Joukkueet kohtasivat jo Espanjan liigan avauskierroksella ja Teneriffa vei sen nimiinsä jatkoajan jälkeen 91-86.

– Zaragoza ei ole helppo jengi. Pelasimme ihan hyvin heitä vastaan, jos ei lasketa pientä jäätymistä mukaan. Heitä vastaan on pystyttävä pelaamaan koko peli hyvin, Salin arvioi tulevaa vastustajaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Teneriffa on ollut alkukaudesta vahvassa vireessä. Ensin se selvitti tiensä Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden ja Espanjan liiga on alkanut kolmella voitolla. Alla on dramaattisten vaiheiden jälkeen tullut voitto Murciasta, jossa Salin nosti voittokorin summerin soidessa ja Teneriffa mätti päätösneljänneksellä 43 pistettä nousussaan voittoon.

– On kiva aloittaa kausi hyvillä tuloksilla, vaikka viimeisimmässä pelissä esitys ei ollutkaan kovin hyvä. Pelasimme kolme jaksoa kehnosti, mutta onneksi puristimme voiton viimeisessä. Turnausmuodossa ei ole helppoja pelejä ja on pystyttävä pelaamaan koko peli hyvin.

Teneriffan ja Zaragozan lisäksi lopputurnauksessa nähdään isäntäjoukkue AEK, tshekkiläinen Nymburk, israelilainen Hapoel Jerusalem, espanjalainen Burgos, turkkilainen Ankara sekä ranskalainen Dijon.

– Mukana on kahdeksan hyvää joukkuetta. Helppoa ei tule olemaan, mutta mielestäni meillä on finaaliin hyvät mahdollisuudet, kun seuraavaksi tulisi vastaan AEK tai Nymburk. Turnauksen voittaminen tulee olemaan haastavaa, mutta toivottavasti saamme hyvän vireen heti alusta.

Salinin mukaan Teneriffa lukeutuu lopputurnauksen vahvoihin voittajakandidaatteihin.

– En ole hirveästi nähnyt muiden joukkueiden pelejä, mutta ihan pelaajalistojen perusteella Ankaralla on hyvä joukkue, Burgos on kova ja AEK on tietenkin kotijoukkueena vahva. Lisäksi meidän otteluparista jatkoon menevällä joukkueella on mahdollisuudet, arvioi Salin.

Mestarien liigan lopputurnauksen pelit käynnistyvät keskiviikkona ja Teneriffan ottelu Zaragozaa vastaan on edessä torstaina. Välierät ovat ohjelmassa perjantaina ja finaali sunnuntaina.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.