Suomikoriksen superlupauksen ammattilaisura käynnistyy – ”Valmentaja on kyllä antanut roolia”

© Kuva: fiba.com

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

Italiassa kilpailukausi käynnistyi viime viikonloppuna Supercupilla. Ragusa voitti ensimmäisen ottelun, mutta tie tyssäsi lopulta välieriin, kun viimeiset vuodet Italian kenttiä hallinnut Schio oli vahvempi numeroin 82-60. Kuier viimeisteli kummassakin ottelussa 14 pistettä. Ensimmäisessä pelissä käsiin tarttui vielä 14 levypalloa ja toisessakin tupla-tupla oli lähellä yhdeksän levypallon saldolla. Lisäksi Kuier sai joukkueestaan eniten vastuuta pelaten molemmissa peleissä yli 30 minuuttia.

– Supercupista jäi ihan hyvät fiilikset. Molemmat olivat tosi kovia pelejä ja toinen vastustaja on tämän sarjan kovimpia joukkueita. Odotimme vähän enemmän, mutta ihan ei mennyt nappiin. Sain kuitenkin hyvää kokemusta siitä millaista peli on täällä, Kuier kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ragusa sijaitsee Sisilian eteläosassa ja Kuier on sopeutunut hyvin uuteen ympäristöön.

– Kaikki on mennyt paremmin kuin odotin. Kaikki on ollut ihan luonnollista eikä ole tarvinnut stressata mistään.

Peli-Karhujen kasvatti ehti pelata kotoisessa Korisliigassa 80 ottelua ennen siirtymistään ulkomaille. Sarjojen väliset erot ovat käyneet jo tutuiksi alkuvaiheessa.

– Varmaan isoin ero on se, ettei meidän koutsi tykkää että palloa pidetään kädessä liian kauaa, tai yritetään pelata 1 vastaan 1 -pelejä. Se sopii minulle tosi hyvin. Kun kaikki saavat koskea palloon, niin peli on enemmän sellaista flowmaista. Täällä juostaan myös paljon enemmän. Siinä ne suurimmat erot. Itse tykkään ainakin paljon.

Ragusa lukeutuu kaikilla mittareilla Italian suurseuroihin. Kahtena edellisenä loppuun pelatulla kaudella Ragusa on ollut finaalissa häviten juurikin Schiolle. Italian cupin voittoa se juhli vuonna 2019. Se on pelannut aiemmin myös EuroCupia, mutta tällä kaudella joukkuetta ei nähdä eurokentillä.

Kuierin mukaan joukkue lähtee korkein tavoittein myös tähän kauteen.

– Joukkueena tavoitteena on aina olla siellä kolmen joukossa ja meidän oletetaan voittavan mahdollisimman monta peliä. Nyt on ensimmäinen peli ja se olisi tärkeä voittaa.

Omien odotusten suhteen Kuier lähtee maltillisena.

– En odota itseltäni liikoja. Tärkeintä olisi saada itseluottamusta ja uskallusta eikä pelkäisi ottaa ratkaisuja.

Supercupin ottelut osoittivat, että vastuuta Kuier tulee saamaan ja tarjolla on iso tontti joukkueessa.

– Valmentaja on kyllä antanut roolia. Se helpottaa, kun tietää saavansa vastuuta. Odotan tosi innolla kautta ja toivottavasti pystyn kehittymään paljon.

Ragusa kohtaa kauden avausottelussa lauantaina Empolin kotikentällään.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.