FIBA Eurooppa on nimennyt Susijengin oman ”karsintakuplansa” isännäksi marraskuun EM-karsinnoissa. Susijengi toivottaa Serbian, Sveitsin ja Georgian tervetulleeksi kotipesäänsä Espoo Metro Areenalle 23.–30. marraskuuta. Susiladies puolestaan matkustaa omaan EM-karsintakuplaansa Portugaliin 8.–14.11.

FIBA ilmoitti syyskuussa siirtävänsä seurajoukkuekauden 2020–21 aikana pelattavat miesten ja naisten EM-karsintalohkot ”lohkokupliin” koronaviruspandemian pakottamana.

FIBA Eurooppa tiedotti torstaina valinneensa Espoo Metro Areenan marraskuun 2020 EM-karsintalohko E:n kuplan pelipaikaksi. Susijengi kohtaa siis marraskuussa kotikentällään niin Georgian kuin Serbiankin. Marraskuun muissa otteluissa Sveitsi ottaa mittaa Espoossa Serbiasta ja Georgiasta.

– EM-karsintakuplan myöntäminen Suomeen on jälleen yksi sulka hattuun suomalaiselle koripalloyhteisölle ja osoitus Koripalloliiton tapahtumajärjestäjäosaamisesta. Suuret kiitokset sekä Suomen viranomaistahoille että FIBA Euroopalle luottamuksesta turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara toteaa tiedotteessa.

– Tämä on suoraa seurausta suomalaisen koripalloyhteisön pitkäjänteisestä ja ensiluokkaisista työstä aina Bilbaon MM-kisoista omiin miesten ja nuorten EM-kotikisoihin. Susijengi kiittää kaikkia heitä, jotka ovat tätä hanketta väsymättä viimeisten viikkojen aikana ajaneet, suitsuttaa päävalmentaja Henrik Dettmann.

Susiladies puolestaan matkustaa marraskuun alussa jatkamaan omia EM-karsintojaan Portugalin Odivelasiin. Susiladies kohtaa omassa kuplassaan Ukrainan ja Portugalin.

FIBA:n antaman ohjeistuksen mukaan tulevissa EM-karsintakuplissa noudatetaan paikallisia yleisöä koskevia viranomaismääräyksiä. Espoo Metro Areenan marraskuun EM-karsintakuplan mahdollinen lipunmyynti ja yleisöjärjestelyt järjestetään Uudenmaan aluehallintaviraston suositusten mukaisesti ja niistä tiedotetaan lisää loka-marraskuun taitteessa.

Miesten EM-karsintalohkon E ottelut marraskuussa Espoossa
la 28.11.2020 Suomi – Georgia
la 28.11.2020 Sveitsi – Serbia
ma 30.11.2020 Serbia – Suomi
ma 30.11.2020 Sveitsi – Georgia

Naisten EM-karsintalohkon G ottelut marraskuussa Portugalissa
to 12.11.2020 Ukraina – Suomi
to 12.11.2020 Portugali – Belgia
la 14.11.2020 Ukraina – Belgia
la 14.11.2020 Suomi – Portugali