Viime kaudella Espanjan kolmostasolla LEB Platassa pelannut Edon Maxhuni teki tänä kesänä sopimuksen virolaisen Pärnu Sadamin kanssa. Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Maxhuni on valmis ottamaan kehityksessään uuden askeleen eteenpäin.

Pärnua valmentaa Jukka Toijalan apuna Viron maajoukkueessa toimiva Heiko Rannula. Maxhuni saikin Toijalalta neuvoja hänen tehdessä päätöstä tulevasta seurasta.

– Tiesin, että joukkueessa on hyvä valmentaja ja hän on myös Viron maajoukkueen mukana. Puhuin ”Toikan” kansa siitä miten Heiko osaa kehittää pelaajia. Liiga on myös hyvä ja tämä on yksi steppi eteenpäin uralla verrattuna viime kauteen, Maxhuni miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Maxhuni on päässyt helposti sisään uuteen joukkueeseen.

– Hyvin on lähtenyt liikkeelle, mutta vähän on ollut vielä hakemista. Alku on ollut kuitenkin tosi hyvä ja olen sopeutunut hyvin joukkueeseen sekä päässyt rytmiin mukaan. Nyt vain odotellaan pelien alkua.

Pärnu pelaa tällä kaudella Viron ja Latvian yhteisliigassa ja keväällä lisäksi erikseen Viron mestaruudesta. Viime vuonna Pärnu oli Viron ja Latvian liigan keskeytyshetkellä kuudentena ja Maxhuni uskoo vakaasti joukkueen menestysmahdollisuuksiin tällä kaudella.

– Meillä on hyvä ja nuori joukkue, jossa on mukana pari Viron maajoukkuepelaaja sekä pari latvialaispelaajaa. Kaikki näyttää hyvältä ja mielestäni voimme olla yksi kärkijoukkueista, kunhan joukkue pysyy kunnossa ja saamme kemiat toimimaan kentällä. Uskon meidän taistelevan mitaleista tällä kaudella.

Maxhunilla on odotettavissa suuri vastuu joukkueen pelin pyörittämisessä.

– Minulla on iso rooli tiedossa. Pelaan pointtina ja minun tehtäväni on ottaa joukkue haltuun ja viedä oikeaan suuntaan. Minun pitää pystyä hyödyntämään vastuu ja näyttömahdollisuus.

Omalta kohdaltaan taitava takamies toivoo ottavansa askeleita eteenpäin pelaajana.

– Yritän henkilökohtaisesti parantaa viime kaudesta ja haluan voittaa aikuisurani ensimmäisen pokaalin tai mitalin. Pitää myös jatkaa kehitystä tulevaisuutta ajatellen.

Pärnu Sadamin kausi käynnistyy lauantaina, kun se kohtaa TalTechin vieraskentällä.