Keskiviikkoillan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

Kobrat nappasi kotonaan kauden toisen voittonsa luvuin 84–78. Viime kauden päätteeksi pudotuspeliviivan alle jääneeltä lapualaisjoukkueelta suoritus oli väistämättä yllätys, sillä kaadettu vastustaja oli hallitseva mestari Kauhajoen Karhu Basket. Juuri aiemmin tällä viikolla Kobrat taipui vain yhdellä pisteellä toiselle ennakkosuosikille Salon Vilppaalle, joten joukkueen kausi vaikuttaa ensimetrien perusteella vähintäänkin lupaavalta.

Illan tirehtöörinä hääräsi totuttuun tapaan kapteeni Antto Nikkarinen, joka tilastoi 16 pistettä yli 50 prosentin kokonaisheittotarkkuudella ja päälle rooliinsa sopien kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Eniten pisteitä Kobrista sai aikaan Justin Pierce, joka upotti niitä 21.

– Mahtava voitto. Ensimmäisellä jaksolla emme pelanneet tarpeeksi kovaa, mutta toisella jaksolla Antto johti peliämme loistavasti ja aloimme pelata kovempaa. Taistelimme loppuun asti ja sillä käänsimme ottelun, kommentoi Pierce Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kauhajoen puolella kovimmat pistemiehet olivat amerikkalaislaituri Collin Malcolm ja vauhdikkaasti kehittynyt kotimainen pistetykki Okko Järvi. Kummankin saldo oli 23 pistettä.

Tulokas Besselink esillä Seagullsin murskavoitossa

Illan kaikki muut ottelut olivat korieroiltaan selkeitä. Kotijoukkueiden kaksinumeroisia voittoja todistettiin tänään peräti neljässä kaupungissa – Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Joensuussa.

Töölön Kisahallissa Helsinki Seagulls vei voiton Kouvoja vastaan roimalla erolla 93–71. Stadin tulokas Max Besselink varasti jälleen reilun osan huomiosta pudottelemalla ottelussa 15 pistettä ja pyydystämällä kahdeksan levypalloa. Joukkuetovereista kaikkein kovin pistenikkari oli kuitenkin 20 pisteellä ja kokemuksen syvällä rintaäänellä Timo Heinonen, joka ansaitsi ottelun jälkeen päävalmentaja Jussi Laaksolta mielenkiintoiset kehut.

– Vähän oli tunnustelevaa ensimmäinen kymmenminuuttinen. Toinen kymppi sen sijaan oli meiltä kauden parasta peliä. Sanoin Timille, että älä pelkää haastatteluja, ja Timi palasi normaalille tasolle.

Kouvojen parhaaksi pistemieheksi puolestaan nousi 17 pistettä tehnyt Antonio Ballard.

Seagulls on sarjataulukon paalupaikalla nyt Tampereen Pyrinnön ja KTP-Basketin tavoin puhtaalla kolmen voiton saldolla.

Ura Basketin voittohaaveet puolestaan katosivat Pyynikillä viimeistään siinä vaiheessa, kun tähtilaituri Matti Nuutinen vihellettiin viidellä virheellä ulos pelistä. Kotijoukkue Tampereen Pyrintö vei ottelusta sarjapisteet lukemilla 100–86.

Nuutinen ehti ennen viidettä virhettään kerätä tilastoiksi oman joukkueensa johtolukemat 15 pistettä ja 11 levypalloa. Pyrinnön puolella parhaaksi korintekijäksi osoittautui 22 pistettä tehnyt Shawn Hopkins.

– Alussa emme olleet täysin valmiita. Selkärankaa osoitti kuitenkin, että tulimme takaisin peliin. Vaihtopenkiltä löytyi aina uusia pelaajia, jotka pystyivät parantamaan peliämme, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Katajan voittotili vihdoin auki

Joensuussa Kataja sai vihdoin voittotilinsä auki antamalla vieraana käyneelle Korihaille kolmannen perättäisin tappion. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon illan teemaan sopien peräti 20 pisteen erolla, luvuin 102–82.

Katajan kirkkaimmaksi tähdeksi osoittautui sekä pisteiden että koriin johtaneiden syöttöjen valossa Rashard Odomes, joka tilastoi pisteitä 26 ja syöttöjä viisi. Paljoa hänen taakseen ei jäänyt tosin Phil Faynekään, joka takoi 25 pistettä ja saalisti kentän komeimman levypallosaaliin, 13. Hyvän esityksen antoi myös nuori kotimainen nousija Valtteri Mervola 17 pisteellään.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme näyttäneet olemukseltamme koripallon pelaajilta. Sitten toiselle puoliajalle saimme tason nousemaan. Aloimme puolustaa, saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan. Siinä olivat aseemme. Ja mukava että oma pelikin kulki, totesi Mervola.

Korihailla kaikki kolme tilastokategoriaa menivät Trey Zeiglerin nimiin – 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Lahti Basketball otti kauden toisen voittonsa kukistamalla BC Nokian 106–89.

Pisteet jäivät kotijoukkueelle selkeällä erolla Nokian Antero Lehdon innokkaasta kolmen pisteen tulituksesta huolimatta. Lehto heitti ilmaan ottelussa kaaren takaa yhteensä 14 yritystä, joista kiitettävät kuusi kappaletta osuivat. Pisteitä pelinjohtajalle kertyi 18. Nokian kovin pistemies oli tästä huolimatta 19 pistettä ja 12 levypalloa tilastoinut Jeffrey Garrett Jr.

– Päävalmentaja Pieti Poikolan johdolla on kasattu työteliäs joukkue. Peli konkreettisesti ratkesi ensimmäiseen erään. Painotimme, että pitää olla alusta asti hereillä, mutta jostain syystä eipä oltu, pohti Antero Lehto.

Voittajajoukkueen puolella isoin pistesaldo, 23, oli Alex Campbellin käsialaa. Lahtelaisten riveissä kotimaisista pelaajista vaikuttavimmat tilastot kirjautti 13 pisteen ja kymmenen levypallon edestä edustanut Henri Ventoniemi.