Torstai-illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

Tampereen Pyrintö avasi Korisliiga-kautensa neljän voiton putkella, kun taas Salon Vilpas käynnisteli omaansa hieman hitaampaan tahtiin. Nyt joukkueet ovat kuitenkin molemmat kahdeksassa sarjapisteessä, ja Vilpas johtaa sarjataulukossa voitettuaan tänään kotonaan Pyrinnön hurjin lukemin 112–74.

Ottelun sävelet olivat selvät alusta lähtien, sillä vieraat eivät käyneet johdossa kertaakaan. Vilppaan tahtipuikkoa heiluttavaksi maestroksi valikoitui tarkka-ampujatakamies Mikko Koivisto, joka upotti 21 pistettä osuen kaaren takaa huikeat seitsemän kertaa yhdeksästä. Kahden pisteen yrityksen Koivisto pisti ilmaan tasan kerran, mutta se meni ohi. Pelkkää heittelyä ei hänen iltansa kuitenkaan ollut, sillä pisteiden lisäksi hän antoi ottelun ennätykseksi jääneet kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Pyrinnön puolella parhaansa teki laituri Shawn Hopkins, joka sai aikaan 13 pistettä.

Oman kautensa vähemmän erinomaisesti avannut Korihait ei vieläkään päässyt murtautumaan kuorestaan. Illan isäntä Kauhajoki piti vieraat kurissa luvuin 118–73. Kauhajoen voittotilasto on parhaillaan tasainen 3–3, kun taas Korihaiden epätasaisempi 0–6.

Pisteiden valossa kentällä parhaiten onnistui Kauhajoen Brandon Spearman, joka keräsi niitä 31. Korihaiden puolella Trey Zeigler teki 22.

– Tietynlainen kovuus nyt puuttuu. Meillä ei ole maailman levein materiaali, minkä jokainen tätä sarjaa seuraava varmasti tietää, joten kyllä meidän täytyy olla aivan erinäköisellä ilmeellä liikkeellä kuin tänään, kommentoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kymenlaaksossa tasaista, Pirkanmaalla ei

Kymenlaakson derbyssä Kouvot taipui kotikentällään 82–92. KTP-Basket saalisti voiton päästyään jo ensimmäisellä puoliajalla niskan päälle.

KTP:n pistetykki ottelussa oli vähemmän yllättäen korinalusjyrä Gregory Mangano. Hän keräsi 28 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Hyvin onnistui myös Braxton Huggins, joka säesti 19 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Kouvojen puolella kovimmat pistemiehet olivat Jacoby Armstrong 17:llä ja Antonio Ballard 15:llä. Ballard lisäsi kylkeen vielä vahvat kahdeksan levypalloa.

Pirkanmaalla nähtiin epätasaisempi ilta, kun Kataja saapui vierailulle. BC Nokia vei ottelusta pisteet voitettuaan 90–68. Isosta erosta loppulukemissa huolimatta vieraat kävivät ensimmäisellä puoliajalla välillä johdossakin, mutta jälkimmäinen puoliaika oli isäntien juhlaa.

Nokian sankariksi ottelussa osoittautui Daeshon Francis, joka tilastoi 23 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Katajan vahvinta suorittamista näytti Dantez Walton, jolle kertyi pisteitä 19 ja levypalloja kymmenen.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme jähmeitä. Kataja sai 12 hyökkäyslevypalloa, ja olimme mielestäni onnekkaita, että meillä oli kuuden pisteen johto puoliajalla. Pikakelaus toiselle puoliajalle: heillä oli nolla hyökkäyslevypalloa ja peli oli ohi, totesi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.