Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin kauden toinen Pohjanmaan paikallisvääntö. Ensimmäisen osan nimiinsä vienyt Kobrat päästi kauhajokiset karkumatkalle avauspuoliajan lopussa, kun kotijoukkue vei puoliajan viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-7.

Kobrat pääsi vielä reilut muutama minuutti ennen loppua neljän pisteen päähän, mutta kotijoukkue piti pintansa ja otti kauden viidennen voittonsa 95-85 (48-37).

– Olen tyytyväinen siihen, että meillä oli 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Luotettiin siihen, että luomalla vapaita heittopaikkoja on paras tapa meille voittaa ottelua. En ole tyytyväinen puolustamiseen – meillä oli paljon kommunikaatiovirheitä. Olimme onnekkaita, kun Kobrat heitti tänään huonosti. Paljon on tekemistä vielä joukkueen pelaamisessa. Perusasioissa teemme liikaa virheitä, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies ruoti omiaan voitosta huolimatta Koripalloliiton tiedotteessa.

Kauhajoen paras pistemies oli 16 pinnaa säkittänyt Collin Malcolm. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Bojan Sarcevic 12 koriin johtanutta syöttöä ja TJ Holyfieldin 15 levypalloa siivittivät miehet tupla-tupliin. Kobrien tehokkain oli 26 pistettä ja 11 levypalloa noukkinut Anthony Gaines Jr.

Ura Basket ja Pyrintö järjestivät kori-iloittelun

Ura Basket ja Tampereen Pyrintö järjestivät Liittoisissa todelliset korikarkelot. Pyrintö haki vierasvoiton lukemin 132-113. Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

– Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin, kommentoi 15 pistettä Pyrinnölle upottanut Lassi Kilpinen.

– Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot, joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen fiilisteli voittoa.

Kentän pistekunkkuna hääri jälleen kerran Pyrinnön Marcus Lewis, joka pussitti 41 pistettä. Kotijoukkue Uran paras oli 27 pistettä nakuttanut Kevaughn Allen.

Pyrintö nousi voitollaan sarjataulukon toiselle sijalla. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Kouvot otti tärkeän kotivoiton

Kouvot piti tärkeät pisteet Kouvolassa kotivoitollaan Korihaista. Vierasjoukkue pysyi kotijoukkueen matkassa vajaat 25 minuuttia, kunnes kotijoukkue otti parhaimmillaan 18 pisteen karkumatkan. Korihait nousi vielä lopussa parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta Kouvojen Anthony Ballardin (16/15) onnistunut kahden pisteen suoritus tyrehdytti taka-ajon.

Kouvojen paras pistemies oli tarkasti 20 pistettä heittänyt Tuomas Hirvonen. Korihaiden paras oli 16 pistettä viimeistellyt Trevor Blondin.

Kouvoille voitto oli kauden kolmas ja se nousi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kataja Basketin kanssa, joka on pelannut yhden ottelun kouvolalaisia vähemmän. Korihait metsästää Ura Basketin tavoin kauden avausvoittoa.