Susijengi kerääntyy puolentoista viikon päästä kotiluolaansa Espoo Metro Areenalle, missä joukkue isännöi EM-karsintakuplaa Georgiaa ja Serbiaa vastaan. Päävalmentaja Henrik Dettmann luottaa jengin pelivalmiuteen karsintakuplan kynnyksellä.

Susijengin taustajoukot ovat työskennelleet pitkiä päiviä turvallisen ja toimivan EM-karsintakuplan rakentamiseksi aina 8. lokakuuta alkaen, jolloin FIBA Eurooppa myönsi miesten EM-karsintalohko E:n isännyyden Suomelle ja Espoo Metro Areenalle.

– Organisaatiomme ansaitsee kaikki mahdolliset kehut ja suitsutukset. He ovat tehneet valtavan työn EM-karsintakuplan valmistelussa ja luoneet ensiluokkaiset olosuhteet poikkeusajan huippukoripallolle, Dettmann kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

– On täysin perusteltua sanoa, että kun Serbia, Georgia ja Sveitsi saapuvat Espooseen, he paitsi pääsevät pelaamaan, harjoittelemaan ja majoittumaan ensiluokkaisissa olosuhteissa, he ovat myös viruksesta paremmassa turvassa täällä kuin kotimaissaan.

Dettmannin ehdokaslistassa marraskuun EM-karsintakuplaan on nyt 22 nimeä. Lista kattaa pelaajia paitsi kotoisasta Korisliigasta ja Euroopan kentiltä, myös Yhdysvaltojen ja Japanin liigoista.

EM-karsintakuplan susikokoonpano vahvistuu tulevan puolentoista viikon aikana.

– Vielä on muutamia puheluita ja sähköposteja ilmassa, mutta kuplaan saapuva miehistö hahmottuu vähitellen, Dettmann kertoo.

– Nämä pelaajat ovat ammattilaisia kaikki ja heidän fokuksensa on täydellisesti omassa tekemisessä.