Susiladies saa lauantai-iltana klo 23:00 EM-karsinnoissa vastaansa Portugalin, joka hävisi torstaina kymmenellä pisteellä Belgialle. EM-karsintakuplan emäntämaa on Susiladiesin valmentaja Niko Hellmanin mukaan kovan puolustuspään joukkue.

Portugalilla on tilillään EM-karsinnoissa yksi voitto ja kaksi tappiota. Ainokainen voitto tuli juuri Suomesta päivälleen vuosi sitten, jolloin portugalilaiset peittosivat Susiladiesin Matosinhosissa 71-48.

– Heidän puolustuksensa näytteet ovat meidän ensimmäinen kohtaaminen, jolloin jäimme alle 50 pisteen. Belgia taas jäi alle 60 pisteen torstaina. He puolustavat aktiivisesti ja ovat siellä päässä erittäin hyviä, Hellman kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Portugali taisteli urhoollisesti torstaina karsintalohkossa kärkisijaa voittamattomana pitävää Belgiaa vastaan häviten kymmenellä pisteellä 49-59.

– Hyökkäyssuuntaan heille tyypillistä on juosta monia actioneita sisältäviä pelejä, joissa pelaajat liikkuvat paljon, tapahtuu paljon erilaisia skriinejä ja pallo liikkuu pelaajalta toiselle.

– Meidän tarkoituksena on pysäyttää pallonliike tietyissä kohdissa. Puolustaa aktiivisesti ja yrittää lyödä heidän hyökkäyspelit poikki ja pallonliike seis.

Verrattuna vuoden takaiseen EM-karsintaikkunaan, Portugali on saanut vähän uutta verta kokoonpanoonsa. Marcia Costa on tullut joukkueeseen tämän vuoden EM-karsintoihin ja otti Belgiaa vastaan eniten heittoja. Muuten joukkueen pelaaminen pyörii pitkälti kolmikon Sofia Silvan, Maria Correian ja Ines Vianan ympärillä.

Coach Hellmanin tärpit Portugalista

Sofia Silva (190 cm/’90): ”Erittäin urheilullinen ison pään pelaajaa, joka ei ole uhka kaaren takaa, mutta juoksee kovaa kenttää, rullaa korille, hakee levypalloja ja hyökkää vahvasti kohti koria. Heidän paras pelaaja minun silmin.”

Ines Viana (166/’94): ”Heidän takakentältään löytyy tulivoimaa. Viana on enemmänkin pelinrakentaja, mutta hän on myös hyvä kolmen pisteen heittäjä…”

Maria Correia (172/’91) ja Marcia Costa (173/’89): ”Molemmat ovat vasureita ja korintekijöitä. He haastavat kohti koria ja ovat sen lisäksi hyviä heittäjiä.”

Susiladies ja Portugali kohtaavat EM-karsintaottelussa lauantaina 14.11. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 23:00 ja se näkyy suorana lähetyksenä Yle TV2:lta.