Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Oulu Basketballin Jussi Eskolalle sakkoja sekä joukkueen jäsenelle Juho Vuorikarille kahden viikon toimintakiellon. Koripalloliitto tiedottaa asiasta kotisivuillaan.

Jussi Eskola erotettiin 14.11. pelatusta miesten I divisioona A:n ottelusta LoKoKo Bisons – Oulu Basketball yhden teknisen virheen ja yhden epäurheilijamaisen virheen takia. Poistuttuaan salista hän käyttäytyi epäasiallisesti pukukoppikäytävällä rikkoen hallin välineistöä.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 10. kohdan mukaan, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti, voidaan tuomita sakkorangaistukseen. Kurinpitopäällikkö määräsi Eskolalle 300 euron sakon. Eskola korvasi pelin jälkeen oma-aloitteisesti rikkoutuneen välineistön.

Samassa tilanteessa Oulun Basketballin joukkueenjäsen Juho Vuorikari uhkaili suullisesti tapahtuman järjestyksenvalvojaa tilanteessa, jossa Eskola on ollut poistumassa ottelusta erotettuna.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 4 momentin mukaan voidaan rangaista henkilöä, joka liiton, alueen tai seurojen järjestämässä toiminnassa käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä ja 5 momentin mukaan, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa tahallaan uhkaa tai loukkaa muiden toimintaan osallistuvien henkilöiden fyysistä tai henkistä koskemattomuutta.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määräsi Juho Vuorikarille kahden (2) viikon toimintakiellon ajalle 17.11-1.12.2020.