Naisten Korisliigassa nähtiin lauantaina neljä ottelua. PeKa ja EBT jatkoivat voittoputkiaan. Myös Vimpeli ja Kouvottaret voittoihin.

Vimpeli kaatoi ToPo:n

ToPo ja ViVe kohtasivat Vimpelin liikuntahallilla. Kotijoukkue nappasi ottelusta tärkeät kaksi pistettä 78-65.

Vimpeli tuli otteluun terävästi ja vei nimiinsä ensimmäisen jakson 26-9. Toisella jaksolla peli tasoittui. Niinpä puoliajalle mentiin tilanteesta 40-27.

Toisella puoliajalla ottelun kuva ei muuttunut. Peli jatkui tasaisena ja Vimpeli vei vuorostaan kolmannen jakson nimiinsä 19-17. Viimeinen neljännes kirjattiin puolestaan ToPo:lle 19-23. Niinpä Vimpeli vei ottelun 78-65.

– Alku oli huono ja ero tuli pitkälti ensimmäisessä erässä. Saimme kirittyä jonkin verran, mutta Veto otti tosi hyvin levypalloja ja meillä ei ehkä riittänyt taistelu irtopalloissa, ToPon Ida Myllyoja totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi vapaaheitoista. Kotijoukkue upotti ottelussa 16 vapaaheittoa, kun vieraat tekivät vapareista vain neljä pistettä.

Doniyah Cliney oli ottelun tehokkain pelaaja. Hänelle merkittiin 28 pistettä ja 13 levypalloa. Vimpelin paidassa debytoinut Kayla Gordon oli myös hyvässä vireessä. Hänelle merkattiin 16 pistettä ja 23 levypalloa. ToPo:sta Elina Mäntynen ja Mirva Karvinen upottivat molemmat 11 pistettä.

– Ensimmäinen otteluni Vedossa oli fyysistä koripalloa. Joukkueemme pelasi fyysisesti ja nautin siitä. Itselleni peli oli antoisa. En ollut pelannut kolmeen viikkoon ja oli hauskaa auttaa joukkue voittoon, Gordon pohti ottelun jälkeen.

Kouvottaret ei antanut Märskylle mahdollisuuksia

HBA-Märsky matkasi Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. Pisteitä joukkue ei kuitenkaan onnistunut viemään vaan kotijoukkue nappasi voiton 94-56.

Kouvottaret otti heti kättelyssä kuskin paikan itselleen. Joukkue karkasi puoliajalle johdossa 42-26.

Myös kolmannella neljänneksellä joukkueiden välinen ero kasvoi. Kouvottaret onnistui loistavasti joukkueena ja kasvatti johtonsa 27 pisteeseen. Viimeinen neljännes oli ottelun tasaisin, mutta senkin vei nimiinsä Kouvottaret pisteellä. Pisteet jäivät Kouvolaan lopulta 94-56.

– Olen hyvin tyytyväinen siihen millä ilmeellä tultiin peliin. Kehonkieli oli hyvää ja tänään tultiin heti alusta alkaen pelaamaan. Nyt pitikin näyttää, ettei me niin huonoja olla, sillä esimerkiksi Espoossa katkettiin jo ekalla kympillä. Ensimmäisen puoliajan toteutus oli tänään hyvällä tasolla, hienoja syöttöketjuja ja vapaita heittopaikkoja. Päästiin myös juoksemaan nopeita. Meillä on nyt kolme peliä kahdeksaan päivään niin oli hyvä, että peliajat jakautui tasaisesti, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig sanoi.

HBA ei saanut ottelussa kotijoukkueen kaukoheittäjiä kuriin. Kouvolalaisjoukkue upotti 17 kolmen pisteen heittoa todella kovalla 49% tarkkuudella. Märsky osui kaaren takaa kahdeksan kertaa ja suurin ero joukkueiden välille syntyi kaukoheitoista.

Sarah Toeaina tilastoi 17 pistettä ja 19 levypalloa. Elli Salovaara upotti 14 pistettä. Kouvottarista kaikki pelaajat tekivät pisteitä. Saga Ukkonen teki Märskylle 11 pistettä ja Albina Syla kymmenen pistettä.

– Mikään niistä mitä ennen ottelua oltiin puhuttu ja sovittu ei oikeastaan tapahtunut kentällä. Pelaajat kuitenkin pelasivat tänään kovaa. Olemme nuori joukkue ja kun kokenut vastustaja saa hyvät runit aikaan, ei niiden pysäyttäminen aina ole helppoa, Märskyn päävalmentaja Mirka Dettmann totesi.

EBT jatkoi voittoputkeaan

EBT matkasi Forssaan Alun vieraaksi. Joukkue nappasi kauden seitsemännen voittonsa selvästi 95-69.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Espoolaisjoukkue vei kuitenkin molemmat jaksot hienoisesti nimiinsä ja pääsi puoliajalle seitsemän pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla sama meno jatkui. Pisteitä tehtiin tasatahtiin, mutta lopulta EBT kasvatti johtonsa yhdeksään pisteeseen.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viimeisellä jaksolla. Vierasjoukkue ei päästänyt forssalaisjoukkuetta missään vaiheessa uhkaamaan voittoaan ja vei viimeisen jakson nimiinsä selvästi 31-14. Pisteet matkasivat Espooseen 95-69.

Alulla oli todella tuskainen kaukoheittopäivä. Joukkue onnistui vain yhdessä kolmen pisteen heitossa 15 yrityksellä. EBT upotti ottelussa yhdeksän kolmen pisteen heittoa.

Morgan Batey teki ottelun suurimman pistemäärän 23 pisteellä. Lokakuun kuukauden pelaaja Hannah Little kirjautti tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levypallolla. Kotijoukkueen Mia Loyd teki 20 pistettä ja nappasi 16 levypalloa. Heta Äijäselle kirjattiin 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Peli-Karhut täysin suvereeni

Tappioitta kauden aloittanut Kotkan Peli-Karhut sai vieraakseen kauden avausvoittoaan metsästävän Pyrinnön. PeKa nappasi voiton suvereenisti 107-57.

Peli-Karhut karkasi heti avausjaksolla omille teilleen. Joukkue vei jakson nimiinsä 30-4. Ennen puoliaikaa joukkue kasvatti johtoaan ja tauolla johto oli jo 36 pistettä.

Pyrintö pääsi kolmannella jaksolla paremmin peliin sisään ja se olikin ottelun tasaisin. Viimeisellä jaksolla ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä. PeKa kaunisteli loppulukemiksi 107-57.

Kotijoukkue oli lähes joka osa-alueella parempi, mutta erityisen suuri ero oli levypallopelaamisessa. PeKa keräsi 51 levypalloa, kun Pyrintö jäi 29 levypalloon.

Zykera Rice teki 22 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Noora Järvikangas upotti 15 pistettä. Linda-Lotta Lehtorannalle merkittiin kahdeksan pistettä ja kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Liisa Taponen teki ottelussa 15 pistettä ja Anna Peltola 14 pistettä.