Marraskuun EM-karsintakuplan ensimmäisessä ottelussaan Serbia opetteli nöyryyttä raskaimman kautta taipumalla kahdesti aiemmin hävinneelle Sveitsille viime hetken heitolla. Kulttuuri ja perinteet velvoittavat, että Serbia saapuu maanantaina Susijengiä vastaan merkittävästi paremmalla ilmeellä ja asenteella, kertoo Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi.

Tuovin mukaan Serbiasta lauantaina päivällä voiton narrannut Sveitsi enemmän kuin ansaitsi voittonsa, mutta uskoo myös, että Serbia antoi omalla puolivillaisella toteuttamisellaan Sveitsille mahdollisuuden saada voittoon vaadittava momentum puolelleen.

– Serbia oli välinpitämätön puolustuspäässä ja he antoivat Sveitsin heittäjien päästä kuumaksi. Olen ihan varma, että Serbia tulee olemaan meitä vastaan paljon aggressiivisempi ja kurinalaisempi kuin Sveitsiä vastaan. He tietävät kyllä, että olemme vahva heittojoukkue, Tuovi arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Serbian miehistö on vaihtunut rutkasti sitten helmikuun EM-karsintaikkunan, mikä Tuovin mukaan näkyi selkeästi joukkueen pelissä Sveitsiä vastaan. Vaikka Serbia kuuluu maailman johtaviin koripallomaihin, marraskuun EM-karsintakuplan miehistössä ei serbeillä ole selkeää pelillistä johtajaa. Siksi pitkään yhdessä pelannut sveitsiläisviisikko vaikuttikin lauantain pelissä Serbiaa rutinoituneemmalta.

– (Sentteri) Miroslav Raduljican poissaolo vaikuttaa heihin kaikkein eniten. Heillä ei ole puhdasta sisäpelaajaa, kelle tuputtaa palloa. Vastaavasti Ognjen Jaramaz oli helmikuussa isossa roolissa pelintekijänä, kun taas Sveitsi-ottelussa Serbialta ei löytynyt sellaista pelintekijää, joka olisi saanut heidän hyökkäyksensä rullaamaan.

Poissaoloistakin huolimatta Tuovi luonnehtii Serbian marraskuun EM-karsintanippua laadukkaaksi. Matkassa on tusina pelaajia, joille serbikoriksen perinteet ja ihanteet ovat imeytyneet äidinmaidossa. Sveitsi-ottelun jälkeen Susijengiä vastaan juoksee maanantaina varmuudella latautunut ja revanssihenkinen ryhmä.

– Serbia hyökkää erittäin kurinalaisesti, kuten (päävalmentaja) Igor Kokoskovin joukkueet aina. Heidän perässään emme saa lähteä juoksemaan, koska sitten emme muuta teekään. Meidän on oltava aktiivisia puolustuksessa aikaisessa vaiheessa ja valittava fiksusti, kenelle heistä annamme lopussa ratkaisuja.

Susijengi ja Serbia kohtaavat Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplassa maanantaina 30.11. klo 19.00 alkaen. YLE TV2 televisioi ottelun klo 18.50 alkavassa lähetyksessään.

Tarkkaile heitä: Coach Tuovin tärpit

Aleksa Avramovic (192 cm/26 v): ”Tässä ikkunassa Serbian dominoivin takapelaaja. Edellisessä ottelussa meillä oli suuria haasteita hänen pysäyttämisessään. Ajaa röyhkeästi ja vahvasti korille.”

Danilo Andjusic (195/29): ”Syyskauden parhaita pelaajia Ranskan liigassa. Aivan erinomainen pisteidentekijä, joka osaa heittää skriinin takaa ja hakee kuvioista paljon omia ratkaisuja.”

Marko Simonovic (203/34): ”Istuskeli siviileissä Sveitsiä vastaan. Joukkueen kapteeni, henkinen johtaja ja puolustuksen liima. Mikäli Simonovic on kehissä, hän auttaa heidän puolustustaan ja yhteispeliään merkittävästi.”

Serbia Susijengiä vastaan ma 30.11.2020

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

5

Marko SIMONOVIC

203

1986

Crvena Zvedza (SRB)

6

Nemanja DANGUBIC

204

1993

Partizan Belgrad (SRB)

9

Stefan POT

196

1994

KK Igokea (BIH)

11

Dejan KRAVIC

213

1990

San Pablo Burgos (ESP)

12

Aleksa RADANOV

201

1998

Crvena Zvedza (SRB)

18

Dragan APIC

206

1995

KK Buducnost (MNG)

25

Rade ZAGORAC

205

1995

Partizan Belgrad (SRB)

28

Borisa SIMANIC

211

1998

Crvena Zvedza (SRB)

30

Aleksa AVRAMOVIC

192

1994

Estudiantes (ESP)

33

Danilo ANDJUSIC

195

1991

JL Bourg (FRA)

34

Marko JEREMIC

192

1991

KK Mornar Bar (MNG)

44

Stefan PEÑO

201

1997

Rasta Vechta (GER)