KTP-Basket ei jatka amerikkalaiskoripalloilija Shaquille Thomasin (28 vuotta/201 senttiä) pelaajasopimusta. Seuran neljännen jenkin kontrahti on ollut määräaikainen; ensin lokakuun loppuun ja sitten jatkoajalla meneillään olevalle liigan maaottelutauolle. Thomasin tilalle löytyi nopeasti tuttu mies, kun DeAndre Daniels palaa joukkueen riveihin.

– Thomasin sopimusta ei jatketa. Pelaaja ei täyttänyt niitä odotuksia, jotka häneen asetimme, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström seuran sivuilla.

Thomas pelasi KTP:ssa 10 korisliigaottelua ja kirjautti niissä pelikohtaisiksi keskiarvoikseen 12,4 pistettä ja 5,2 levypalloa. Kaksimetrisen amerikkalaisen parhaaksi matsiksi jäi ottelu Kaarinan Ura Basketia vastaan (KTP voitti 100–71), jossa hän teki 23 pinnaa.

Thomas oli parhaimmillaan energinen, mutta jotain jäätiin kaipaamaan.

– Tarkoitus oli, että hän olisi pystynyt tuuraamaan kahta isoa pelaajaamme Gregory Manganoa ja Joseph Burtonia, mutta siihen tehtävään 80-kiloinen Shaquille oli liian kevytrakenteinen, selvittää Lindström.

Thomasille löytyi nopeasti korvaajaa, kun tuttu amerikkalainen tarjosi Kotkalle palvelujaan. Danielsin perhe lentää Suomeen torstaina, mutta perjantain kotimatsiin Tampereen Pyrintöä vastaan ei pelimies vielä ennätä.

Edellisellä Suomen visiitillään tasan vuosi sitten marraskuussa Daniels loukkasi jalkansa, se jouduttiin operoimaan, ja kuntoutuminen venyi pitkälle kevääseen. Daniels on asunut belgialaisen puolisonsa kotimaassa, ja perhe lentää Suomeen torstaina (3.12). Pelaaja on antanut negatiiviseen koronavirusnäytteen, ja hänet testataan uudelleen oltuaan täällä 72 tuntia.

KTP-Basket palaa maaottelutauon jälkeen liigaparketeille perjantaina (4.12), jolloin vieraaksi Steveco Areenalle saapuu Tampereen Pyrintö. Siinä pelissä Daniels ei vielä ole mukana, mutta todennäköisesti jo 8. päivänä joulukuuta, jolloin kotkalaiset matkustavat Katajan kotisaliin Joensuuhun.

Ennen loukkaantumisistaan Daniels pelasi KTP-Basketissa 14 Korisliigan ottelua ja kirjautti niissä 14,1 pistettä ja 5,6 levypalloa per peli. Hänestä odotetaan nyt Thomasia parempaa Manganon ja Burtonin tuuraajaa.

Danielsin loukkaantumisesta on tasan vuosi, mutta seurassa ei oteta mitään riskiä miehen terveydentilasta.

– Alustavassa sopimuksessa on pitkä koeaika, joten ehdimme hyvin nähdä, miten jalka kestää ja miten vammasta kuntoutuminen on edennyt, sanoo Lindström.

Danielsin nimi vilahteli KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kamisen puheissa jo varhain syksyllä, jolloin koutsi kaavaili ulkomaalaiskvartettiaan täksi kaudeksi.

Thomasin lähdön jälkeen Kaminen ennätti jo kartoittaa uutta pelaajaa tilalle muutaman päivän, mutta ennen kuin Danielsiinkaan oltiin yhteydessä, ennätti mies itse ensin.

– DeAndre oli valmis tulemaan vastaan monessa raha-asiassa lentolippuja ja palkkaa myöten, joten se tavoite, ettei jenkkivaihdos saa aiheuttaa meille lisäkustannuksia, toteutui, Lindström selvittää.

Daniels ei ole sitten viime syksyn pelannut missään muualla, joten hän on edelleen KTP-Basketin kirjoilla.

– Daniels haluaa palata koripallon pariin ja osoittaa, että pystyy edelleen pelaamaan tällä tasolla, Lindström kertoo.