Tiistai-illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö taivutti Korihait 128–67.

Tampereen Pyrintö puolusti tänään kotikenttäänsä 128–67-ottelutuloksen arvoisesti. Vieraana käynyt Korihait taipui ilman epäselvyyksiä.

Ottelu itsessään jätti hyvin vähän jossiteltavaa, sillä ensimmäisen puoliajan jälkeen oltiin jo tilanteessa 62–34. Viimeisen jakson alussa Pyrinnön johto kävi jopa kirjaimellisesti kaksinkertaisena, kun isännät johtivat ottelua hetken ajan tasaluvuilla 100–50. Pääosaan pääsivät siis lähinnä voittajajoukkueen yksilösuoritukset. Silmänruokaa saatiin muun muassa, kun Lassi Kilpinen syötti lähes puolen kentän alleyoopin yhteensä 29 pistettä takoneelle Marcus Lewisille.

Pyrintöläisten pysäyttävintä työnjälkeä kuitenkin nähtiin paikallissankari Shawn Hopkinsilta. Laituri onnistui tekemään ottelussa 23 pistettä täysin poikkeuksellisella osumatarkkuudella. Hopkins upotti kaaren takaa kaikki viisi yritystään virheettömästi ja heitti kuudesta kahden pisteen yrityksestäänkin ohi ainoastaan kaksi. Lisäksi hänelle merkittiin kahdeksan levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

– Aloitimme hyvällä intensiteetillä ja paransimme vielä toiselle puoliajalle, ja puhun nyt puolustuksesta. Ei näitä 120:n pelejäkään vedetä pelkän hyökkäyksen varassa, vaan pelikirjamme perustuu pitkälti puolustukseen, Hopkins kertoi Ruutu+:n haastattelussa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Korihaiden parhaasta tilastosuorituksesta vastasi Sal Nuhu 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutuloksen jälkeen Pyrintö seisoo nyt Korisliigan toisella sijalla kahdeksalla voitolla ja kahdella tappiolla, kun taas Korihait pitää viimeistä sijaa 11 tappiolla ilman voittoja.