Chicago Bulls nappasi viime yönä NBA-kauden ensimmäisen voittonsa päihittämällä Washington Wizardsin 115-107 (52-46). Edellispelissä loukkaantunut Lauri Markkanen joutui vaihtamaan itsensä pois kentältä toisella puoliajalla.

Edellispelin viimeisillä minuuteilla loukkaantunut Markkanen oli toipunut pelikuntoon, mutta sai uuden iskun samaan paikkaan ja joutui vaihtamaan itsensä pois toisella puoliajalla.

– Ensimmäinen puoliaika tuntui vielä hyvältä, mutta totta kai sain uuden iskun samaan paikkaan. Toisella puoliajalla halusin yrittää, mutta en pystynyt antamaan joukkueelleni mitään ensimmäisen kolmen minuutin aikana, joten vaihdoin itseni pois. En pystynyt juoksemaan täysiä, en pystynyt liikkumaan kuten halusin, Markkanen kertoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Ärsyttää, etten pystynyt olemaan kentällä, mutta olen iloinen, että jätkät saivat homman maaliin, Markkanen lisäsi.

Markkanen ehti pelata reilut 19 minuuttia, joiden aikana hän pussitti yhdeksän pistettä ja repi neljä levypalloa. Suomalainen heitti pelitilanneheittonsa 3/8, joista kolmoset 1/2.

Bulls otti pelin haltuunsa puoliaikaan mennessä ja kolmannen neljänneksen lopuksi ero heilui jo kymmenen pisteen paremmalla puolella. Wizardsista ei ollut enää loppukiriin päätösneljänneksellä.

Zach LaVine oli Bullsin pistekärki 23 pisteellä, viidellä levypallolla, kuudella syötöllä ja neljällä riistolla. Kokonaisuudessaan seitsemän Bulls-pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin: LaVinen lisäksi Coby White (18/5/6 syöttöä), Otto Porter Jr. (16/3), Patrick Williams (12/1), Garrett Temple (12/1), Tomas Satoransky (10/2/6) ja Wendell Carter Jr. (10/12).

Bullsille kyseessä oli kauden ensimmäinen voitto. Edellispelissä Golden State Warriors nappasi voiton viimeisten sekuntien kolmosella. Sitä ennen joukkue kärsi kaksi selkeää tappiota.

– Olemme puhuneet noista peleistä, ettei niin saa tapahtua enää. Kyse on siitä, että toimimme, menemme kentällä ja taistelemme toistemme puolesta. Edellispelin annoimme, sen olisi pitänyt olla meidän voitto. Tänäänkin oli hetkiä jolloin emme pelanneet organisoidusti, kun vastustaja pisti meihin painetta. Meidän pitää oppia käsittelemään se, Markkanen kommentoi.

Wizardsin pistekolmikon ottelussa muodosti tripla-tuplan kerännyt Russell Westbrook (21/15/11), Bradley Beal (29/4) ja Davis Bertans (20/4).

Bulls pelaa uusintaottelun Washington Wizardsia vastaan torstain ja perjantain välisenä yönä. Markkanen ei vielä pystynyt haastattelussa arvioimaan pelikuntoaan.

Muissa yön otteluissa Milwaukee Bucks teki NBA-historiaa. Bucks upotti peräti 29 onnistunutta kolmen pisteen heittoa voitto-ottelussa Miamia vastaan. Kyseessä on samalla uusi onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätys. Entinen ennätys oli 27 kolmosta ja se oli Houston Rocketsin hallussa. Stephen Curry (31) ja Andrew Wiggins (27) siivittivät Golden Staten kauden toiseen voittoon, kun Golden State voitti Detroitin. Clippers pyyhkäisi Dallasia vastaan kokemansa nöyryytyksen voittamalla Minnesotan.

Nikola Jokicin tripla-tupla (26/11/12/ ja Michael Porterin (30/10) vahva peli eivät riittäneet Denverille, kun Sacramento oli kotikentällään vahvempi.

NBA:n viime yön tulokset:
Cleveland-New York 86-95
Detroit-Golden State 106-116
Indiana-Boston 111-116
Philadelphia-Toronto 100-93
Washington-Chicago 107-115
Miami-Milwaukee 97-144
Oklahoma City-Orlando 107-118