Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. FoA ja PeKa voittivat omat ottelunsa selvillä eroilla. ViVe haki voiton pitkän kaavan kautta.

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa sarjakakkonen EBT sai vieraakseen sarjakolmosen Forssan Alun.

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue otti ottelun komennon itselleen Anni Mäkitalon johdolla. Hän upotti lyhyessä ajassa kahdeksan pistettä. Tauolle mentiin tilanteessa 25-20.

Vierasjoukkue kasvatti johtoaan toisella jaksolla. Erityisesti se onnistui hyökkäyspäässä. Puoliajalle mentiin FoA:n johtaessa 53-37.

Kolmannen jakson alkupuolella kotijoukkueen hyökkäyspeli takkusi ja forssalaisten onnistuessa omissa hyökkäyksissään ero kasvoi entisestään. Toisen puoliskon vei kuitenkin EBT ja viimeiselle jaksolle lähdettiin tilanteesta 79-65.

Viimeisellä jaksolla Alku ei päästänyt kotijoukkuetta uhkaamaan voittoaan. Tärkeä pisteet ottelusta matkasivat Forssaan 107-86.

Loyd oli totuttuun tapaan hurjassa iskussa. Hänelle merkattiin tupla-tupla 34 pistettä ja 12 levypalloa. Heta Äijänen teki 18 pistettä. EBT:n Kiia Mäntylä teki uransa ennätyspisteet. Hänelle kirjattiin 20 pistettä. Hannah Little teki tupla-tupla 18 pisteellä ja 19 levypallolla.

FoA nousi voitollaan kahden pisteen päähän EBT:stä.

Sarjakärki Peli-Karhut matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. PeKa vei ottelusta pisteet selvällä erolla 105-70.

Peli-Karhut otti ottelussa kuskin paikan heti ensimmäisellä jaksolla. Se vei sen nimiinsä suvereenisti 32-14. Toisella jaksolla vieraiden Elina Oravakangas piti kolmen pisteen heitoillaan huolen siitä, että joukkueiden välinen ero kasvoi. Puoliajalle mentiin PeKa:n johtaessa selkeästi 59-30.

Kolmannella jaksolla Pyrintö sai hieman otetta pelistä. Joukkue sai onnistumisia useammalta pelaajalta ja kavensi vieraiden johtoa viidellä pisteellä.

Viimeisellä jaksolla Peli-Karhut kaunisteli lukemia. Sen puolustus parani ja lopulta pisteet matkasivat Kotkaan 105-70.

– Vauhtia riitti aika paljon molemmin puolin. Meillä oli aika paljon kommunikointi virheitä puolustuksessa, juostiin ehkä aika huonosti alas. Pyrinnölle myös hatun nosto siitä, että juoksi kenttää tosi hyvin ja käyttivät vapaat heittopaikkansa hyvin. Tänään oltiin noin 30 pinnaa parempia, Linda-Lotta Lehtoranta pohti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Noora Järvikangas heitti kauden korkeimman pistemääränsä 28 pistettä. Hänen kahden pisteen heittonsa upposivat 90 % tarkkuudella. Linda-Lotta Lehtoranta teki ottelussa tupla-tuplan 17 pisteellä ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Pyrinnön Anni Jämsä teki 15 pistettä.

– Ollaan pari viikkoa nyt päästy treenaamaan uuden valmentajan kanssa. Meillä on ollut hyvä meininki treeneissä ja pikku hiljaa saadaan siirrettyä sitä peliinkin Hyvin ollaan eteenpäin menty ja taisteltiin hyvin loppuun asti, vaikka eroa siihen lopulta tulikin, Pyrinnön Viivi Mäkinen sanoi.

PeKa jatkaa sarjan kärkipaikalla 13 voitolla. Pyrintö on jumbosijalla.

Vimpelin Veto matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Kamppailussa taisteltiin tärkeistä pisteistä pudotuspelipaikkoja ajatellen.

Kotijoukkue otti ottelussa kuskin paikan. Se vei ensimmäisen jakson hienoisesti nimiinsä 17-13. Myös toinen jakso oli tasainen. ToPo vei jakson 20-18 ja pääsi puoliajalle kuuden pisteen karkumatkalta.

Tasainen peli jatkui myös kolmannella jaksolla. Kayla Gordon nosteli jakson aikana korin alta pisteitä, joiden avulla kotijoukkueen johto kaventui viiteen pisteeseen.

Vimpeli aloitti viimeisen jakson hyvin. Joukkue kipusi johtoasemaan alkupuoliskon aikana. Joukkue piti johtoasemansa aina loppuhetkille saakka. ToPo:n Elina Mäntynen kuitenkin upotti kolmen pisteen heittonsa kymmenen sekuntia ennen loppua ja nosti joukkueensa johtoon 80-79.

Riikka Kujala heitti toisessa päässä molemmat vaparit sisään ja kun Ida Myllyoja onnistui vain toisessa vaparissaan oli edessä jatkoaika, joka alkoi tilanteesta 81-81.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia pisteiden teon kanssa. Paremmin onnistui ViVe, joka nappasi ottelusta pisteet 89-82.

Doniyah Cliney teki ottelun korkeimman pistemäärän. Hänelle merkattiin 27 pistettä ja 18 levypalloa. Myös Gordon tilastoi tupla-tuplan 20 pisteellä ja 20 levypallolla. ToPo:n ykkönen oli 26 pistettä heittänyt Nea Kuisma, joka upotti kahden pisteen heittonsa 81% tarkkuudella.