Kouvottaret ja Honka voittoihin Naisten Korisliigassa

Naisten Korisliiga jatkui torstaina kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

Kouvottarille vierasvoitto

HBA sai vieraita Kouvolasta, kun Kouvottaret matkasi pääkaupunkiin. Vierasjoukkue haki Helsingistä pisteet 82-63.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Joukkueet eivät saaneet eroa toisiinsa tauolle mentäessä, vaan tilanne oli 19-19. Toisella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun hallintaansa. Joukkueen amerikkalaiskaksikko oli isossa roolissa, kun se karkasi puoliajalle 11 pisteen johtoasemassa.

Kolmas jakso oli vähäpisteinen molemmilta joukkueilta. Kouvottaret lähti viimeiselle jaksolle johdossa tilanteessa 56-46. Viimeisellä jaksolle joukkueet tekivät pitkään pisteitä tasatahtiin. Kouvolalaisjoukkue ratkaisi pelin jakson jälkipuoliskolla ja vei pisteet mukanaan 82-63.

– Kouvottaret oli tänään parempi levypalloissa ja sai liikaa etenkin hyökkäyslevypalloja ja sitä kautta toisia yrityksiä. Me taas viimeistelimme huonommalla prosentilla, vaikka saimme luotua hyviä tilanteita, HBA:n Silja Viita totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Sarah Toeaina oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle merkittiin 37 pistettä ja 13 levypalloa. Pelitilanneheitot upposivat 64 % tarkkuudella. Aliyah Collier teki tupla-tuplan. Hän sai kasaan 12 pistettä ja 16 levypalloa. HBA:sta Viita teki 24 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa.

– Sarjatauon jälkeen pelit ovat kulkeneet hyvin, mutta mikään peli ei ole helppo. Joukkuekaverini pelaavat erittäin epäitsekkäästi ja minulle pelataan paljon palloa, mutta yksin en pystyisi näihin pistelukemiin, Toeaina pohti.

Helsinkiläisjoukkue on sarjassa kuudennella sijalla. Kouvottaret on viidentenä.

Hongalle voitto viimeisen jakson ansiosta

Tapiolan Honka sai vieraita Lappeenrannasta, kun Catz matkasi Espooseen. Honka otti ottelusta voiton 78-62. Lappeenrantalaisjoukkue aloitti ottelun Mariah Kingin johdolla pirteästi. King upotti ensimmäisellä jaksolla kymmenen pistettä ja hänen johdollaan joukkue pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 21-17.

Toisen jakson vei nimiinsä Honka. Kokenut Taru Tuukkanen upotti hyvin pisteitä ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 33-33. Peli jatkui tasaisena myös puoliajan jälkeen. Catz onnistui kuitenkin ottamaan johdon jälleen itselleen Veera Pirttisen kolmen pisteen heittojen avulla. Viimeiselle jaksolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta 53-51.

Honka tuli terävänä tauolta ja aloitti yhdeksällä peräkkäisellä pisteellä. Niiden turvin joukkue nousi johtoasemaan. Tästä Catz ei enään toipunut vaan voitto jäi Espooseen 78-62.

Tuukkanen teki ottelussa tupla-tuplan. Hän upotti 15 pistettä ja haki 18 levypalloa. Gabriela Bronsonille kirjattiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Pirttinen oli vierasjoukkueen ykkönen. Hän teki 16 pistettä.

Lappeenrantalaisjoukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Honka on neljännellä sijalla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.