Susijengin pelaajat hurjassa vireessä

© Kuva: fiba.com

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

Maxhuni oli Pärnun ykkösnimi, kun hän johdatti joukkueensa niukkaan 92-89 (39-43)-voittoon TALTECH:sta. Maxhuni hurjasteli 28 minuutissa 31 pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. Pärnu on Viron lohkossa toisena 13 voitolla ja kolmella tappiolla.

– Oli vaikea voitto emmekä olleet parhaimmillamme joukkueena, mutta oma peli sujui ja heitto upposi. Olin vireessä koko pelin ja pelasin hyvällä itseluottamuksella, niin oli helppo pelata, Maxhuni kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Tuovin valmentama Strasbourg voitti kahden jatkoajan jälkeen Madsenin VEF Riian 101-94 (88-88, 82-82, 37-39). Madsen tilastoi ottelussa 12 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kaksi syöttöä. Hänen komea donkkinsa noteerattiin myös Mestarien liigan kierroksen hienoimpana suorituksena.

– Peli oli kontrollissamme, muttemme saaneet viimeisiä koreja. Paljon ylä- ja alamäkeä, paljon virheitä. Emme vain saaneet tehtyä tärkeitä koreja, Madsen harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Mestarien liigassa meni myös kalkkiviivoille ja tuolloin Strasbourg nappasi voiton onnistuneella kolmen pisteen heitolla summerin soidessa. Tälläkin kertaa Strasbourg nousi sillasta, sillä varsinaisella peliajalla Bonzie Colson heitti tasoittavan kolmen pisteen heiton sisään vain kuusi sekuntia ennen loppua.

– Voisi sanoa, että Riian olisi pitänyt voittaa meidät kahdesti, jos he olisivat saaneet ratkaisuhetkillä vapaaheitot sisään. He antoivat meille mahdollisuuden samalla tavalla kuin he antoivat myös Riiassa ja me otimme sen. Kaikki kunnia heille, sillä he ovat erittäin vaikea joukkue kohdata, Tuovi analysoi lehdistötilaisuudessa.

Voitolla Strasbourg varmisti lohkon voiton ja se on voittanut viidestä pelistään neljä. VEF:n jatkopaikka ratkeaa viimeisessä ottelussa Peristeriä vastaan. Peristerin pitää voittaa VEF vähintään kolmella pisteellä noustakseen VEF:n ohi.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä oli vireessä heitettyään 17 pistettä Aix-Mauriennen voittaessa Poitiersin 76-69 (35-40). Seppälä jakoi myös kuusi syöttöä. Henri Kantonen jäi ilman pisteitä, mutta auttoi joukkuettaan kuudella levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.