Petteri Koponen debytoi uudessa seurassaan – Susijengin lupaus hurjassa iskussa Saksassa

© Kuva: fiba.com

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

Koponen sai debyytissään peliaikaa reilut 11 minuuttia ja hän pussitti kolme pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Reggiana voitti Trentinon 83-74 (37-33). Reggianalla on seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.

– Pääsin tällä viikolla jo treenaamaan 5 vastaan 5 joukkueen kanssa ja oli kiva seitsemän kuukauden jälkeen päästä taas pelaamaan. Ja tärkeä voitto jengille. Oma peli ja rytmi vielä hakemista, mutta joka päivä tuntuu paremmalta, Koponen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Topias Palmin Cremona koki kirvelevän 81-83 (35-44)-tappion Milanolle. Palmi pelasi pirteästi tilastoiden yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Elias Valtonen oli aivan pitelemätön, kun hän pisti tauluun 30 pistettä 28,5 minuutissa Tigers Tübingenin voittaessa Eisbären Bremerhavenin 101-93 (50-47). Valtonen heitti pelitilanneheittonsa 12/15 ja vapaaheitot 5/6. Levypalloja kertyi viisi sekä riistoja yksi. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on voittanut neljästä edellisottelustaan kolme. Tigers läheni pudotuspelirajaa ja sillä on nyt 13 ottelusta viisi voittoa.

– Hyvä voitto. Bremerhaven on varmaan yksi top3-jengejä tässä sarjassa. Heidän rosterinsa on kova ja he varmasti haluavat nousta takaisin Bundesliigaan. Alkukaudesta oli vähän nihkeä jakso emmekä saaneet oikein voittotiliä auki, mutta nyt olemme saaneet muutaman hyvän voiton. Emme ole kuitenkaan saaneet vielä koko potentiaalia irti tästä joukkueesta, mutta tiesimme meillä olevan potentiaalia voittaa tällaisia pelejä. Uskoimme itse matsiin lähdettäessä, että pystymme voittamaan ja saimme hyvän pelin, Valtonen mietti ottelua.

– Tietenkin hyvä fiilis, että peli lähti käyntiin heti alusta asti ihan hyvin. Pääsimme juoksemaan nopeita ja sitä kautta saimme muutamia helppoja koreja. Siitä on helppo jatkaa peliä eteenpäin, ja jos on saanut sen pari heittoa alle, niin on helpompi ottaa se seuraava. Oma peli lähti ihan hyvin rullaamaan, mutta oli tärkein saada yksi kova voitto, Valtonen jatkaa.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa Teneriffa päätti alkulohkonsa häviämällä tanskalaiselle Bakken Bearsille vieraskentällä 78-96 (34-42). Sasu Salin kasasi tilastoihinsa viisi pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovic merkkautti kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja syötön.

– Aloitimme hyvin ja kontrolloimme niitä asioita joita meidän pitikin. He saivat kovia onnistumisia, samalla menetimme pelistä kontrollin ja käyttivät sen hyväkseen. He juoksivat meitä enemmän ja pelasivat hyvin, Sulejmanovic antoi tunnustusta vastustajalle ottelun lehdistötilaisuudessa.

Tappiosta huolimatta Teneriffa voitti lohkonsa ja eteni 16 parhaan joukkoon.
Ottelutilastot

Lähes tasan tarkkaan vuoden pelikentiltä sivussa ollut Roope Ahonen teki paluun Breoganin kokoonpanoon, kun Breogan voitti Espanjan LEB Oron Copa Princesan. Ahonen ei käynyt vielä kentällä, mutta Breogan juhli cupin voittoa kaataen jatkoajan jälkeen Alicanten 85-74 (69-69, 39-33).

– Ensimmäistä kertaa kokoonpanossa ja viime maanantaina aloitin kontaktitreenit. Varmaan tässä 2-3 viikon päästä pääsee jo pelaamaan ensimmäisiä minuutteja, Ahonen kertoo tilanteestaan.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoo jäi ilman tilastomerkintöjä Benicarlon hävitessä Barcan vieraana 57-67 (26-31). Benicarlolla on voittanut peleistään kuusi ja hävinnyt kahdeksan.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen oli tehokkaana VEF Riian palatessa voittojen tielle kaatamalla Valmieran selvästi 94-57 (50-27). Madsen kasasi 17 minuutissa 12 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan ja koristeli tilastojaan myös yhdellä riistolla. VEF Riika jatkaa Latvian lohkon kärjessä 13 voiton ja kahden tappion saldolla.
Ottelutilastot

Viron lohkossa Edon Maxhuni oli jälleen pelipäällä Pärnun voittaessa Tartu Ülikoolin 91-67 (50-37). Maxhuni sukitti 21 pistettä ja lisäsi vielä kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston tilastoihinsa. Pärnu on lohkon kakkosena.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds palasi pitkän tappioputken jälkeen takaisin voittokantaan voittamalla Kumamoto Vortersin 86-79 (46-43). Murphy kasasi 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, viisi syöttöä, riiston ja kaksi torjuntaa. Firebondsilla on nyt 14 voittoa ja 15 tappiota.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolskin hyvät otteet saivat jatkoa selvällä 102-81 (56-39)-voitolla Gliwicestä. Lindbom jäi ilman tilastomerkintöjä. Stal Ostrow Wielkopolski on Puolan liigassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän ja Henri Kantosen Aix-Maurienne hävisi Nantesin vieraana 79-89 (32-43). Seppälä tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä. Kantosen riville kirjattiin viisi pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Aix-Maurienne on pelannut viisi peliä ja voittanut kaksi.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.