Susijengin lupaukset vauhdissa USA:n yliopistoissa

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa suomalaiset miespelaajat joutuivat tyytymään tappioihin laajalti. Ville Tahvanainen upotti 12 pistettä Bradleyn ja Loyola Chicagon ensimmäisessä kohtaamisessa Missouri Valley -konferenssissa.

Bradleyn ja Loyola Chicagon sunnuntain ottelussa Loyola Chicago vei ensimmäisen puoliajan peräti 43-19 ja jylläsi 69-56-voittoon. Tahvanainen oli yksi Bradleyn kolmesta pelaajasta, jotka pääsivät kaksinumeroisille pistelukemille. Tahvanainen heitti 12 pistettä, repi kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön 37 minuutissa.

Maanantaina Bradley pisti paremmin kampoihin, mutta Loyola Chicago vei päätösneljänneksellä seitsemän minuutin pätkän 17-4 ja karkasi 65-58 (25-29) -voittoon. Tahvanainen pelasi 32 minuuttia tilastoiden viisi pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston.

Mikael Jantusen edustama Utah hävisi kalkkiviivoilla Washingtonille 79-83 (44-41) Pac-12-konferenssin ottelussa. Jantunen pelasi viisikossa 21 minuuttia, joiden aikana hän pussitti neljä pistettä, noukki kolme levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Mustapha Amzilin ja Daytonin kolmen ottelun mittainen voittoputki Atlantic 10 -konferenssissa katkesi, kun VCU oli etevämpi numeroin 43-66 (13-33). Amzil pelasi viisikossa liki 22 minuuttia tilastoiden levypallon ja riiston, mutta jääden kokonaan ilman pisteitä.

Amzil jäi ensimmäistä kertaa yliopistourallaan alle kymmenen pisteen. Vuodenvaihteen tienoilla Amzil pelasi ensimmäisen pelinsä Daytonin paidassa ja teki jokaisessa kuudessa ensimmäisessä ottelussaan kymmenen pistettä tai ylitse.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhouan edustama Tennessee hävisi Missourille 73-64 (40-34). Nkamhoua haki yhden levypallon kahdessa peliminuutissa, mutta jäi ilman pisteitä.

Teemu Suokas ja Ball State hävisivät Mid-American-konferenssissa Ohiolle 77-85 (40-46). Suokas käytti ansaitsemansa 11 minuuttia erinomaisesti tilastoiden kolme pistettä, yhden levypallon ja neljä syöttöä.

Andre Gustavson palasi parketilla miltei kuukauden tauon jälkeen, kun Richmond hävisi Atlantic 10 -konferenssissa La Sallelle 84-78 (39-40). Gustavson pelasi penkiltä kymmenen minuuttia tilastoiden kaksi pistettä ja yhden riiston.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly hävisivät viikonloppuna kaksi Big West -konferenssin ottelua UC Irvinelle. Cal Poly on nyt hävinnyt kahdeksan ottelua putkeen ja hävinnyt jokaisen kuudesta konferenssiottelustaan.

Perjantaina UC Irvine oli parempi loppunumeroin 49-68 (20-36). Jaakkola pelasi vaihdosta 25 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä viisi pistettä, yhden levypallon ja kolme torjuntaa.

Lauantaina Cal Poly joutui toteamaan toistamiseen UC Irvinen paremmakseen 44-67 (23-28). Jaakkola pelasi nyt 17 minuuttia kirjaten neljä pistettä ja kaksi levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.