Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkoiltana kaksi ottelua. Peli-Karhut ylsi kotivoittoon. Honka puolestaan haki vierasvoiton Helsingistä.

Sarjakärki Kotkan Peli-Karhut sai vieraita Forssasta, kun kolmannella sijalla oleva Alku saapui Steveco Areenalle. Kotijoukkue piti voittoputkensa hengissä voittaen ottelun 91-59. Ensimmäisen puoliajan aikana molemmat joukkueet pääsivät ottelussa kuskin paikalle. Avausjaksoa vei PeKa, joka pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-13.

Toisen jakson vei nimiinsä vierasjoukkue. Se pääsi sen turvin puoliajalle kahden pisteen johtoasemasta. Toisella puoliajalla PeKa pelasi joukkueista paremmin. Erityisesti viimeisellä jaksolla paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä. Sen kotkalaiset veivät suvereenisti 29-7 ja pääsivät juhlimaan voittoa 91-59.

– Puoliajalla korostimme huolellisuutta ja keskittymistä. Lähtö tämän päivän peliin ei ollut paras mahdollinen, mutta mitään ei Forssalta pois. Viimeisen 20 minuutin puolustus oli todella hyvää, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

PeKA rokotti Alkua pallonmenetyksien jälkeen. Se teki niistä 32 pistettä, kun vieraiden vastaava saldo jäi kymmeneen.

– Pelattiin todella hyvin siihen nähden, vaikka yksi sarjan paras pelaaja oli poissa, FoA:n päävalmentaja Aleksi Suominen sanoi.

Kotijoukkueen ykkönen oli Zykera Rice, joka tilastoi tupla-tuplan. Hän teki 23 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Myös Linda-Lotta Lehtorannalle merkattiin tupla-tupla 14 pisteellä ja 12 koriin johtaneella syötöllä. Ilman Mia Loydia pelanneen FoA:n tehokkain pelaaja oli Keondria Calloway, joka upotti 26 pistettä.

Neljänneltä sijalta illan peliin lähtenyt Tapiolan Honka matkasi yhdeksäntenä olevat ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue nappasi ottelusta voiton 80-63.

Hongan hyökkäyspeli toimi hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Erityisesti ensimmäisellä neljänneksellä joukkueen heitot upposivat hyvin. Se vei jakson nimiinsä 29-18. Joukkue onnistui kasvattamaan johtoaan myös toisella neljänneksellä. Puoliajalla vierasjohto oli 21 pistettä.

Jälkimmäisellä puolikkaalla ottelu tasoittui. Honka onnistui viemään kolmannen jakson kahdella pisteellä. Viimeisellä jaksolla vierasjohto oli sen verran suuri, että ToPo ei enää päässyt pelaamaan ottelun voitosta. Se onnistui kuitenkin kaunistelemaan loppulukemia. Lopulta pisteet matkasivat Espooseen 80-63.

Espoolaiset hallitsivat ottelussa korinalustaa. Joukkueella kirjattiin 55 levypalloa, kun ToPo:n saldo jäi 35 levypalloon. Kokenut Taru Tuukkanen teki ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 26 pistettä ja haki 12 levypalloa. Gabriela Bronson oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki kymmenen pistettä, otti 12 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen Ida Myllyoja oli joukkueensa paras pisteiden tekijä 12 pisteellä.