ESPN:n Tim Bontemps julkaisi keskiviikkona ensimmäisen MVP-gallupin tulokset. Gallupissa kysyttiin sadan mediapersoonan mielipidettä oikean MVP-äänestyksen tavoin. Mediapersoonia haastateltiin kaikista 28 NBA-kaupungeista sekä kansainvälisistä medioista. Oikean MVP-äänestyksen tavoin äänestäjät valitsivat viisi pelaajaa arvojärjestyksessä.

Gallupin ykkösenä on Los Angeles Lakersin LeBron James. 54 äänestäjää valitsi Jamesin ykköseksi sadasta ja vain yksi äänestäjä jätti Jamesin kokonaan pois viiden parhaan joukosta. Nelinkertainen MVP James on tällä kaudella tehnyt 25,5 pistettä, 7,9 levypalloa ja 7,9 syöttöä ottelua kohden.

Toiseksi sijoittui Philadelphia 76ersin sentteri Joel Embiid. 23 mediapersoonaa piti Embiidiä parhaana ja Embiid oli ainoa pelaaja, joka oli kaikkien äänestäjien top viidessä. Embiid pelaa selvästi uransa parasta kautta tehden 29,1 pistettä, 11 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden. Embiid on myös yksi liigan parhaista puolustajista. Embiidin arvokkuudesta kertoo sekin, että itäisen konferenssin ykkösenä oleva 76ers on hävinnyt neljä viidestä ottelusta, jossa Embiid ei ole pelannut.

Kolmanneksi äänestyksessä tuli Denver Nuggetsin Nikola Jokic. Jokicia parhaaksi äänesti 18 henkilöä. Jokic on ollut tällä kaudella Nuggetsin hyökkäyksen dynamo tehden 26,9 pistettä, 11,3 levypalloa ja 8,6 syöttöä ottelua kohden. Serbialainen on sentterinä yksi liigan parhaista pelinrakentajista ja heittää kolmosia sisään 40 prosentin tarkkuudella.

Muita ykköseksi valittuja pelaajia olivat Kevin Durant, Kawhi Leonard, Stephen Curry ja Paul George. Viimeiset kaksi perättäistä MVP-palkintoa voittanut Giannis Antetokounmpo jäi äänestyksessä kuudenneksi saaden vain viisi kolmanneksi parhaan ääntä, seitsemän neljänneksi parhaan ääntä ja kaksikymmentä viidenneksi parhaan ääntä. Kauteen lähdettäessä ennakkosuosikki oli Dallas Mavericksin Luka Doncic, joka sai vain kaksi kolmanneksi parhaan ääntä. Doncic on tehnyt tällä kaudella hyvin tehoja, mutta Mavericksin yhdestoista sija voi vaikuttaa äänestystuloksiin.