Seagulls juhli toista peräkkäistä Suomen Cupin voittoa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen Cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

Cupin huipentuman juoni oli selvillä jo ensimmäisiltä minuuteilta alkaen, kun Seagulls joutui vastaamaan ilman ykköstykkiään Marcus Lewisia pelanneen Pyrinnön paikkapuolustukseen kaukoheitoilla, kun taas toisessa päässä Pyrintö rynni viiden miehen rintamana hyökkäyslevypalloihin ja ruokki kätensä kuumaksi saanutta Shawn Hopkinsia, joka säkitti jo ennen taukoa kuusi onnistunutta kolmosta ja 22 pistettä.

Seagulls viritteli karkumatkaa useaan otteeseen erityisesti Kendale McCullumin pelinrakentelun ja Antti Kanervon kaukoheittojen turvin, mutta Pyrintö ei päästänyt jalkaansa kaasulta: Shaquille Thomas, Lassi Kilpinen ja päätösneljänneksellä manselaisten sisukkuuden ilmentymäksi kohonnut Tomas Pihlajamäki palauttivat vieraat aina Seagullsin kantaan.

Runsaat kolme minuuttia ennen loppua Shawn Hopkins vei Pyrinnön kolmosellaan 90–91-johtoon. Hopkinsin hurmoskorin jälkeen joukkueet etenivät kori korista, kunnes Kendale McCollum upotti loppupisteet 97-95 tyylipuhtaalla floaterilla, kun pelikellossa oli enää minuutti ja 40 sekuntia.

Pyrinnölle tarjottiin viimeisen 12 sekunnin aikana vielä peräti kolme ratkaisumahdollisuutta, mutta Gulls piti päätynsä puhtaana. Puolustuspään sankarina suoritti Tuukka Kotti, joka painosti Osku Heinosen pallonmenetykseen vain kaksi sekuntia ennen loppua.

Kolmosia, kolmosia ja kolmosia

Viime vuosikymmenen nouseva trendi kansainvälisessä koripallossa on ollut kolmen pisteen heittopeli, josta Seagulls ja Pyrintö pitivät mestariluokan klinikan.

Seagulls kirjautti uuden Suomen ennätyksen miesten pääsarjan kolmen pisteen heittoyrityksissä, kun pöytäkirjaan merkittiin peräti 50 otettua kolmosta. Pääsarjajoukkueiden yhden ottelun onnistuneissa kolmosissa Seagulls kohosi kakkoseksi (22) ja Pyrintö jaetulle kolmossijalle (21).

Heittoshow’n kuumimmat ranteet olivat Gullsin heittäjä-ässä Antti Kanervo (3p 9/12) ja Pyrinnön pistekuningas Shawn Hopkins (3p 7/10). Erinomaisesti kaaren takaa onnistuivat myös Gullsin Corban Collins (5/11), Porter Troupe (3/6) ja Shawn Huff (3/8) sekä Pyrinnön Shaquille Thomas (5/8) ja Tomas Pihlajamäki (3/5).

Selkosuomeksi sanottuna: joukkueet antoivat ranteen laulaa, kun heitto kerran upposi. Gulls säkitti kolmosensa 44% ja Pyrintö 48% tarkkuudella.

– Pyrinnön periksiantamattomuus ja puolustustapa tekevät näitä juttuja. Emme päässeet itse toteuttamaan sitä puolustusta mitä tahdoimme ja annoimme Pyrinnölle liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta onneksi omat heitot menivät tarpeeksi hyvin sisään, Kisahallin kultaranne Antti Kanervo hymyili Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Yhdessä ottelussa onnistuneiden kolmosten kärkenä kimaltelee edelleen Kouvot, joka sivalsi poskettomat 25 kaukoheittoa säkkiin Team Componentaa vastaan maaliskuussa 2009.

Sankarin viitalle monta ottajatarjokasta

Kanervo (27/1/3 syöttöä) oli cup-mestari Seagullsin ehdoton tehoykkönen. Pelinrakentaja Kendale McCollum (7/1/7 syöttöä/4 riistoa) oli alusta asti virhevaikeuksissa, mutta kirjautti vajaassa 22 peliminuutissa joukkueensa korkeimman +/- -lukeman, +10. McCollumin ollessa kentällä Seagulls kiskaisi suurimmat karkumatkansa.

Porter Troupe (9/0/8 syöttöä) ja Corban Collins (15/1) erottuivat eritoten kaukoheitoillaan, kun taas Wayne Martin (10/4) toi helsinkiläisten hyökkäykseen henkeä lähietäisyyksien onnistumisillaan. ”Seniorikolmikko” Tuukka Kotti (6/13/5 syöttöä)-Timo Heinonen (12/6)-Shawn Huff (11/8/5 syöttöä) kunnostautui pelin rauhoittajan ja levypallopelaajan ominaisuudessa.

Pyrinnöstä Shawn Hopkins (32/7) nousi erinomaisesti esille Marcus Lewisin ollessa sivussa ja Shaquille Thomas (21/7) heräsi toden teolla taisteluun Pyrinnön kiriessä Gullsin etumatkaa kiinni. Tomas Pihlajamäki (16/9/5 syöttöä) oli puolestaan silkalla tahdollaan johdattaa tamperelaiset voittoon päätösjaksolla – hetkensä oli myös Lassi Kilpisellä (12/0/4 syöttöä) ja kentän levypallokuningas Brady Skeensillä (5/13/5 syöttöä).

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.