Peli-Karhut voitti naisten Suomen Cupin

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

Finaali alkoi tunnustelevasti ja molemmilla joukkueilla oli alussa ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa. Peli-Karhut sai heittonsa uppoamaan nopeammin, kun EBT teki avauspisteensä vasta kolmen minuutin jälkeen. Espoolaiset yrittivät jaksolla paljon kolmen pisteen heittoja, mutta pisteet syntyivät kuitenkin pääosin korin alta.

Elena Melto upotti avausjaksolla seitsemän pistettä ja hänen johdollaan kotkalaiset karkasivat parhaimmillaan 14 pisteen johtoon. Lopulta tauolle mentiin vieraiden johtaessa 18-8.

Toisen jakson Linda-Lotta Lehtoranta aloitti vahvasti ja upotti kaksi nopeaa kolmen pisteen heittoa. Lotta Hämäläinen upotti espoolaisten ensimmäisen kaukoheiton ja kavensi eron 11 pisteeseen hieman ennen jakson puoliväliä.

EBT sai tästä lisää tarmoa peliinsä ja hivuttautui vähitellen lähemmäs Peli-Karhuja. Pienimmillään ero kävi viidessä pisteessä. Vieraat pelasivat jakson lopun kuitenkin loistavasti ja puoliajalle mentiin PeKa:n johdossa 46-35.

Zykera Rice oli vaikea pideltävä avauspuolikkaalla. Hän teki 13 pistettä ja otti seitsemän levypalloa puoliaikaan mennessä. Meltolle kertyi 12 pistettä. Morgan Batey upotti 11 pistettä ja sai tulitukea Hannah Littlelta, joka teki seitsemän pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Kuten avausjaksokin, myös kolmas jakso alkoi hyökkäyspelin osalta tunnustellen. Suurimmat onnistumiset nähtiinkin puolustuspäässä. Pitkään pisteitä tehtiin tasatahtiin. Batey ja Tuomisto olivat kotijoukkueen hahmoja jaksolla, kun taas Rice jatkoi tehoiluaan kotkalaisille. Hän upotti kymmenen pistettä ennen taukoa.

Little sai jakson loppupuolella neljännen henkilökohtaisen virheensä. Siitä huolimatta jakso eteni tasaisesti aina loppuun asti. Melto heitti summerin soidessa kakkosen sisään ja vierasjoukkue pääsi viimeiselle tauolle 14 pisteen johdossa.

Viimeisen jakson kahden ensimmäisen minuutin aikana PeKa kasvatti johtonsa 19 pisteeseen ja pakotti vastustajansa aikalisään. EBT heitti jakson loppupuolella heittojaan kovalla tarkkuudella ja kavensi johdon pienimillään 12 pisteeseen.

Aivan voittoon asti se ei riittänyt ja Peli-Karhut pääsi juhlimaan toista perättäistä Suomen Cupin mestaruuttaan

Rice oli ottelun hahmo. Lopulta hänen tilastoihinsa kirjattiin 29 pistettä ja 15 levypalloa. Elena Melto upotti 25 pistettä. Batey teki espoolaisille 22 pistettä, nappasi kuusi levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuomisto heitti 16 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.