Pyrinnön voittotili auki Naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigassa sarjanousija Pyrintö katkaisi tappioputkensa ja otti kauden avausvoittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät Peli-Karhut ja EBT.

Sarjakärki PeKa matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Tappioitta kauden pelanneen kotkalaisjoukkueen hyökkäyspeli toimi mallikkaasti ja se voitti ottelun 117-83.

Avauspuoliskolla kotijoukkue pysyi vielä hyvin pelissä mukana. Puoliajalla vieraiden johto oli vain kuusi pistettä.

Toinen puoliaika oli sitten Peli-Karhujen näytöstä. Kolmannen jakson päättyessä tilanne oli 82-63.

Peli jatkui samanlaisena myös päätösjaksolla. Vieraat kasvattivat johtoaan vielä 15 pisteellä ja voittivat pelin lopulta 117-83.

– Hyökkäyksessä ei mitään hätää. Ekaan 20 minuuttiin ei saatu puolustusta toimimaan, vieraiden päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vimpelin aloitusviisikko teki kaikki joukkueen pisteet, eikä apuja penkiltä herunut. PeKa:n vaihtopelaajat puolestaan tekivät 36 pistettä.

– Kaksi ensimmäistä jaksoa molemmat onnistui hyvin ja oltiin hyvin pelissä mukana alussa. PeKa:n laaja materiaali alkoi puoliajan jälkeen painamaan jaloissa hieman, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala totesi

Zykera Rice oli jälleen hyvällä pelipäällä. Hän teki 25 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Anissa Pounds upotti 17 pistettä. Hän upotti kaikki neljä kolmen pisteen heittoaan. Doniyah Cliney oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 22 pistettä, jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja otti yhdeksän levypalloa. Kayla Gordon teki 31 pistettä.

ToPo matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Kotijoukkue metsästi otteluun lähdettäessä vielä avausvoittoaan, mutta enää sen ei tarvitse sitä tehdä sillä se onnistui nappaamaan avausvoittonsa 80-64.

Vierasjoukkue hallitsi hieman avauspuoliskoa. Se onnistui viemään molemmat jaksot ja karkasi puoliajalle johdossa 40-28.

Ottelu kääntyi kotijoukkueelle kolmannella jaksolla. Pyrintö teki sen aikana melkein mitä tahtoi varsinkin hyökkäyspäässä ja pääsi viimeiselle tauolle johdossa 59-50.

Viimeisellä jaksolla Pyrintö ei luopunut enää johtoasemastaan. Se onnistui kasvattamaan johtoaan ja voitti pelin lopulta 80-64.

– Kyllähän tämä voitto hymyilyttää! Erityisesti sen takia, että tämä oli koko joukkueen voitto ehdottomasti, tähän tarvittiin koko joukkuetta, ja kaikki onnistui tänään, myös valmennus ja penkki. On hyvä nähdä, että meidän työ tuottaa tulosta, koska ollaan jo pitkään tehty hyvää työtä, ja tiedettiin, että se voitto tulee sieltä vielä. Tästä saatiin itseluottamusta, voi olla ylpeä koko jengistä, Pyrinnön Anni Jämsä kertasi.

Pyrinnön avausviisikko teki ottelussa 59 pistettä, kun taas ToPo:n vastaava jäi 36 pisteeseen.

– Ensimmäinen 20 minuuttia pelattiin erittäin hyvin, ja pidettiin Pyrintö pienissä lukemissa. Kolmannella jaksolla meidän puolustus levähti, Pyrintö pystyi tekemään 31 pistettä, mikä käänsi tämän pelin, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Jämsä teki tamperelaisille 18 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Liisa Taposelle kertyi tupla-tupla 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Nea Kuisma teki vieraille 11 pistettä.

HBA-Märsky matkasi EBT:n vieraaksi. Kolmannelta sijalta otteluun lähtenyt EBT ei antanut vieraiden yllättää ja vei ottelusta pisteet 90-73.

EBT vei ottelua heti alusta alkaen. Se karkasi jo avauspuoliajan aikana johtoon 46-32.

Kotijoukkue oli askeleen edellä myös kolmannella jaksolla. Se kasvatti johtoaan neljällä pisteellä amerikkalaiskaksikkonsa johdolla.

Viimeisellä jaksolla Märsky ei pystynyt nousemaan taistelemaan voitosta. Lopulta pisteet matkasivat Espooseen 90-73.

Espoolaiset pääsivät ottelussa heittämään huomattavasti enemmän kahden pisteen heittoja. Se onnistui niissä 34 kertaa, kun vieraat onnistuivat vain 13 kahden pisteen heitossa.

Hannah Little teki ottelussa tupla-tuplan. Hänelle kirjattiin 22 pistettä ja 13 levypalloa. Morgan Batey heitti myös 22 pistettä. Vieraista Saga Ukkoselle merkittiin 19 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.