Susijengillä vastassa sisuuntunut Georgia – ”He tahtovat tälle karsintarupeamalle kruunuksi lohkovoiton”

© Kuva: fiba.com

EM-karsintalohko E:tä tappioitta johtanut Georgia sai perjantaina isän kädestä, kun Serbia nuiji joukkueen kumoon Tbilisin illassa. Susijengi odottaakin EM-karsintojen sunnuntaiseen päätösotteluun vastaansa sisuuntunutta kotijoukkuetta, joka hakee voittoa pelaamalla rutiinilla ja vahvuuksiensa kautta.

Georgian pelaajapaletti on muuttunut hieman ratkaisevaan EM-karsintaikkunaan. Joukkueen tähtipelaaja Tornike Shengelia ja marraskuussa vahvasti pelannut takamies Thaddus McFadden ovat helmikuun peleistä loukkaantuneena sivussa. Shengelian ja McFaddenin korvaajiksi Georgia on löytänyt Espanjan liigassa leipäänsä ansaitsevat eturivin pelaajat Beka Burjanadzen ja Conner Frankampin.

Vaikka miehistön kärki on aavistuksen muuttunut, Georgia ei esitä sunnuntainakaan yllätyksiä.

– Georgia pelaa hidastempoista puolen kentän hyökkäystä ja on siinä hemmetin hyvä. He pelaavat täysin vahvuuksiensa kautta ja heitot pelataan juuri niille pelaajille, keiden Georgia heittoja haluaa ottavan, Susijengin valmentaja Mikko Larkas kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Uusi kaveri Conner Frankamp on valtavan isossa pallollisessa vastuussa ja vanha tuttu jätti Giorgi Shermadini maailmanluokkaa korin alla. Heidän kauttaan Georgian peli pyörii. Puolustuksessa Georgia tukkii tilaa kolmen pisteen kaaren sisällä ja pitävät pallossa kiittävästi painetta.

Aivan kuten edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa viime marraskuussa, vastakkain on kahden eri pelityylin joukkueet. Susijengi on elävä ja sähisevä, Georgia huolellinen puolen kentän ryhmä. Yliotteen saa se joukkue, kumman tyylillä pelataan.

– Me ollaan aktiivisempia ja aggressiivisempia, joten heidän asemansa pitää rikkoa meidän vahvuuksillamme ja pallon ylöstuojaa häiritä mahdollisimman paljon. Viimeksi onnistuimme isojen miesten virhetilin täyttymiseen asti aika hyvin Shermadinin kanssa, siihen pitää pyrkiä sunnuntainakin, Larkas jatkaa.

– Serbia-tappion jälkeen Georgia tulee varmasti todella kovaa. He tahtovat tälle karsintarupeamalle kruunuksi lohkovoiton. Ja ihan yhtä lailla tahdomme mekin voiton huipennukseksi karsinnoille.

Susijengi ja Georgia kohtaavat viimeisessä EM-karsintaottelussa sunnuntaina 21.2. klo 17.00 alkaen. YLE TV2:n lähetys alkaa klo 16.55.

Coach Larkaksen tärpit: seuraa heitä

Giorgi Shermadini (216 cm/31 v): ”Hyvät kädet, hyvä käyttämään kroppaansa, hyvä syöttäjä, erittäin hyvä viimeistelijä läheltä koria. Ihan hyvä vaparin etäisyydeltäkin. Liikkuu hyvin ja Georgia tahtoo hänet lähelle koria. Akilleenkantapäänä se, että ei tykkää kontaktista hirveästi.”

Conner Frankamp (185/25): ”Georgian uusin amerikkalaisvahvistus. Aivan erinomainen heittäjä, Espanjan ACB:ssa parhaita pelaajia minuuttikohtaisessa pistetilastossa – 17 pinnaa 24 minuutissa per peli. Hyvän heittotaidon lisäksi ovela kaveri – hyvä vainu myös pallottomana.”

Beka Burjanadze (201/27): ”4-5-paikkojen pelaaja, jolla on hyvä keskimatkan heitto ja kohtalainen kolmonen. Korin alla koittaa joko mennä läpi voimalla tai kääntyä kasvot koriin päin ja viimeistellä siitä. Ollut viime aikoina Gran Canarian jengissä loukkaantuneena ja peliminuutit ovat jääneet väliin.”

Georgia Susijengiä vastaan su 21.2.2021

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

5

Luka ZAKRADZE

193

1996

BC TSU Tbilisi (GEO)

6

Kakha JINTCHARADZE

195

1993

Olimpi Tbilisi (GEO)

7

Beka BURJANADZE

201

1994

CB Gran Canaria (ESP)

9

Giorgi SHERMADINI

216

1989

Iberostar Tenerife (ESP)

10

Duda SANADZE

197

1992

Borac Cacak (SRB)

12

George KORSANTIA

207

1998

Caen Basket (FRA)

15

Aleksandre PHEVADZE

201

1998

Tskhum-Abkhazeti (GEO)

17

Mikhel BERISHVILI

204

1987

Al Shamal (QAT)

18

Merab BOKOLISHVILI

192

1992

BC Rustavi (GEO)

24

Saba LOBJANIDZE

192

1993

BC TSU Tbilisi (GEO)

33

Beka BEKAURI

207

1991

BC Batumi (GEO)

44

Givi BAKRADZE

183

1991

BC Vera (GEO)

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.