Houston Rockets aikoo jäädyttää James Hardenin pelinumeron

© Kuva: Getty Images

James Harden palaa torstaiaamuna Suomen aikaan ensimmäistä kertaa Houstoniin massiivisen kauppansa jälkeen, kun Hardenin uusi seura Brooklyn Nets kohtaa Houston Rocketsin. Hardenin lähtö Houstonista oli dramaattinen, miehen pyydettyä kauppaa julkisesti. Rocketsin organisaatiossa Harden muistetaan silti hyvällä.

– James Harden tulee aina olemaan Rocket. Totta kai aiomme jäädyttää hänen pelinumeronsa. Menestys, jota hän toi joukkueelle kahdeksan vuoden aikana ja muistot, jota hän loi faneillemme, ovat uskomattomia, Rocketsin omistaja Tilman Feritta kertoi.

Harden pelasi kahdeksan vuotta Rocketsin organisaatiossa tehden 29,6 pistettä 7,7 syöttöä ja 6 levypalloa ottelua kohden. Mies johdatti Rocketsin pudotuspeleihin jokaisella kaudellaan organisaatiossa, mutta joukkue ei edennyt ikinä konferenssin finaaleja pidemmälle. Harden voitti MVP-palkinnon Rocketsin paidassa 2018. Hardenista on seitsemäs pelaaja Houstonin historiassa, jonka pelinumero jäädytetään. Harden muistelee myös aikaansa Houstonissa hyvällä, dramaattisesta päätöksestä huolimatta.

– Se rakkaus ja arvostus, jota olen antanut kaupungille, toivottavasti saan sitä myös takaisin. Luulin, että en koskaan lähde Houstonista, mutta asioita tapahtui. Se ei muuta sitä, mitä ajattelen Houstonista, Harden kertoi ESPN:lle.

Harden on ollut mukana auttamassa Texasin lumimyrskyistä kärsineitä. Harden kertoo olleensa puhelimessa päivittäin auttamassa Houstonin asukkaita. Hänen uusi ravintolansa Houstonissa on lahjoittanut yli kolme tuhatta ateriaa Houstonilaisille.

– Tuntuu kuin olisin vieläkin osa yhteisöä. Se, että olen nyt Brooklynissä, ei vaikuta siihen mitä mieltä olen Houstonista. Joten oli se sitten ruoan tai veden tarjoamista ihmisille, teen kaikkeni, minkä pystyn.

Topias Setälä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.