NBA-tähdet avautuvat ulosajoistaan – ”Toivottavasti tuomarit häpeävät, kun katsovat ottelun uusintana”

© Kuva: Getty Images

NBA:n tuomarit herättivät keskustelua Phoenix Sunsin ja Los Angeles Lakersin välisessä ottelussa, kun Sunsin tähtipelaaja Devin Booker ajettiin ulos kentältä kolmannella neljänneksellä. Ottelun aikana näytti siltä, että Booker sai teknisen virheen heitettyään pallon tuomaria kohti. NBA kertoi tiedotteessa, että Booker sai ensimmäisen virheen jatkuvasta valittamisesta ja toisen virheen halventavasta kielenkäytöstä.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Booker oli eri mieltä tuomarin päätöksestä.

– Olen kuullut paljon pahempia asioita ja nähnyt pahempia asioita vähemmän tärkeissä otteluissa ja mitään ei tehty niiden vuoksi, Booker kertoi.

NBA-tuomarit ovat vastaanottaneet kritiikkiä faneilta viime aikoina kyseenalaisten ulosajojen vuoksi. Se, että fanit luulivat Bookerin ulosajon johtuneen pallon heittämisestä tuomaria kohti johtuu siitä, että New Orleans Pelicansin JJ Redick ajettiin ulos kyseisestä syystä. NBA:n tiedotteen mukaan Redick sai ensimmäisen virheen halventavan sanan käytöstä ja toisen virheen pallon heittämisestä tuomaria kohti voimalla.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Viimeisin esimerkki kyseenalaisesta teknisestä tulee viime yön ottelusta Los Angeles Lakersin ja Sacramento Kingsin välillä. Lakersin Montrezl Harrell ajoi levylle viimeistellen korin Richaun Holmesin kontaktista huolimatta. Harrell huusi tilanteen jälkeen ”and one”, jota käytetään onnistuneen heiton jälkeisestä vapaaheitosta. Harrellille tuomittiin tekninen virhe tilanteesta. Harrell spekuloi tilanteen johtuneen aikaisemmasta keskustelusta tuomarin kanssa.

– Sanoin ainoastaan ”and one”. Ei kiroilua, ei halventavaa kielenkäyttöä, ei mitään sellaista. Tuomari kääntyi ympäri ja antoi minulle teknisen virheen, koska hän oli tunteellinen. Hän oli sitä mieltä, että olin liian äänekäs ja vähättelin häntä aikaisemmin ottelussa. Jos minä ja tuomari joudumme verbaaliseen väittelyyn aikaisemmassa tilanteessa, et voi yksinkertaisesti antaa minulle teknistä virhettä vain siksi, että kannat kaunaa aiemmasta tilanteesta. Teknistä virhettä ei olisi pitänyt antaa, koska en katsonut tuomaria tai ollut lähelläkään häntä. Kaikki penkillä, kaikki areenassa, jopa kaikki toimitsijapöydällä sanoivat, että teknistä virhettä ei voi antaa ”and onen” sanomisesta, Harrell kertoi.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Myös Utah Jazzin Donovan Mitchell ajettiin ulos viime yön ottelussa. Mitchell passitettiin kentältä pois, kun ottelussa Philadelphia 76ersiä vastaan oli jäljellä 30 sekuntia jatkoaikaa. Mitchell käytti haastattelun ottelun jälkeen tuomareista valittamiseen.

– On ollut tällaisia otteluita, joita olemme voittaneet. On ollut tällaisia otteluita, joita olemme hävinneet. Mutta tämä tuomarointi, me taistelemme asioiden läpi, mutta meitä huijataan jatkuvasti. Tämä mitä tapahtuu, on v…n naurettavaa. Liigan täytyy tehdä jotain. Tämä on riistäytymässä käsistä, Mitchell sanoi ottelun jälkeen.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Mitchellin joukkuekaveri Rudy Gobert spekuloi ottelun jälkeen, että tuomarit kohtelevat Jazzia eri tavalla, koska joukkue pelaa pienessä kaupungissa.

– Meidän pelaajat eivät saa samanlaisia tuomioita kuin muiden joukkueiden pelaajat. Me tiedämme olevamme Utah Jazz ja jotkut eivät halua nähdä meidän menestyvän potentiaalimme mukaan ja se on harmillista. Se on epäkunnioittavaa meidän joukkuetta kohtaan ja koripalloa kohtaan. Toivottavasti tuomarit katsovat pelin uudestaan päästyään kotiin. Toivottavasti tuomarit häpeävät, kun katsovat pelin uusintana, Gobert kertoi.

Topias Setälä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.