Miami Heatin sentteri Meyers Leonard herätti huomiota sosiaalisessa mediassa käytettyään antisemiittistä termiä striimatessaan maanantaina. Leonard voidaan kuulla sanovan f*****g k*ke striimillä. Heat ilmoitti nopeasti, että Leonard pysyy poissa kentältä väliaikaisesti NBA:n tehdessä tutkinnan tapauksesta.

– Miami Heat tuomitsee rajusti kaikki vihapuheen muodot. Meyers Leonardin käyttämät sanat ovat väärin ja me emme suvaitse vihapuhetta keneltäkään organisaatiossamme. Tämän kuuleminen Miami Heatin pelaajalta on erityisen suuri pettymys koko Etelä-Floridalle. Meyers Leonard on poissa joukkueen toiminnasta toistaiseksi. Miami Heat tekee yhteistyötä NBA:n kanssa tutkinnassa, Heatin organisaatio kertoi tiedotteessa.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Leonard pyysi käytöstään anteeksi tapauksen jälkeen.

– Olen erittäin pahoillani antisemiittisen termin käytöstä striimin aikana. Vaikka en tiennyt, mitä termi tarkoitti striimin aikana, minun tietämättömyyteni sen historiasta ja siitä, kuinka loukkaava termi on juutalaisia yhteisöjä kohtaan, ei ole tekosyy ja minä olin yksinkertaisesti väärässä. Olen nyt tietoisempi termin merkityksestä ja olen sitoutunut etsimään ihmisiä, jotka voivat kouluttaa minua tämän tyyppisestä vihasta. Myönnän oman virheeni ja tällaisesta tilanteesta ei voi paeta, joka on loukkaava muita kohtaan. Tämä ei esitä kunnolla millainen henkilö minä olen ja minä haluan pyytää anteeksi Arisonseilta [Heatin omistajan perhe], joukkuekavereiltani, valmentajilta, johtoportaalta, kaikilta muilta Miami Heatin organisaatiossa, perheeltäni, faneiltamme ja kaikilta juutalaisilta, joita olen loukannut. Lupaan pystyä parempaan ja tiedän, että tulevaisuudessa en tule käyttämään sanaa enää, Leonard kertoi tiedotteessaan.

Shams Charania

@ShamsCharania
Miami Heat center Meyers Leonard releases statement apologizing for saying anti-Semitic slur on a livestream:

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Leonard oli jo ennen tapausta pois joukkueen pelaavasta kokoonpanosta olkapäävamman vuoksi. Leonard ehti pelata ainoastaan kolmessa ottelussa tällä kaudella ennen loukkaantumista.