Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tiistaina

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn. EBT:n ja Vimpelin välisessä sarjassa kohtaa kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. FoA ja Kouvottaret pelasivat tasaisia pelejä jo runkosarjassa.

Levypallopelaaminen isossa roolissa PeKa:n ja Catzin sarjassa

Runkosarjan suvereeniin tyyliin voittanut Peli-Karhut lähtee suurena ennakkosuosikkina omaan puolivälieräsarjaansa, jossa se kohtaa tutun kilpakumppanin Catzin. Kotkalaisjoukkue voitti runkosarjassa 26 ottelua ja tappioita kertyi vain yksi. Lisäksi joukkue nappasi Suomen cupin voiton.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kaikki kotkalaisten hyväksi, mutta toistaiseksi viimeistä kauttaan kotkalaisten penkin päässä oleva päävalmentaja Roope Mäkelä ei aliarvioi vastustajaa.

– Catz on vasta saanut kaikki pelaajat mukaan loukkaantumisien jälkeen. He ovat huomattavasti vaarallisempia kuin runkosarjan peleissä. Odotan hyvätasoista sarjaa kahden hyvin erilaisen pelityylin välillä. Lappeenrantalaisjoukkue on erittäin hyvin organisoitu ja heittää hyvin kolmen pisteen heittoja, hän sanoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

PeKa:n riveissä on todella kokeneita ja meritoituneita pelaajia. Tällä kaudella kuukauden Valopilkku palkinto on matkannut Kotkaan, kun Linda-Lotta Lehtoranta voitti palkinnon syksyllä ja Zykera Rice helmikuussa. Lisäksi joukkue vahvistui kauden aikana Anissa Poundsilla.

– Meidän pitää saada muutama Catzin hyökkäyspään asia pois. Muuten keskitymme oman hyökkäyksen toteuttamiseen pudotuspelisarjassa, Mäkelä pohtii.

Pudotuspelisarja tulee kulminoitumaan kahteen asiaan.

– Puolustuspeli ja levypallopelaaminen tulevat olemaan isossa roolissa sarjan aikana.

Lappeenrantalaisilla on takanaan hieman rikkonainen runkosarja. Joukkueessa on tänäkin vuonna paljon nuoruuden intoa. Se aloitti kauden ilman amerikkalaisvahvistuksia, jotka liittyivät joukkueeseen vasta kesken kauden.

– Vastus on tietysti todella kova ja PeKa:n tämän kauden joukkuetta on verrattu FoA:n ja Catzin dynastioihin. Tämä sarja on meille iso haaste, mutta on todella hienoa olla pudotuspeleissä mukana rikkonaisesta kaudesta huolimatta. Lähdetään yllättämään Peli-Karhuja, Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

Lappeenrantalaisten kantaviin voimiin ovat kauden aikana kuuluneet kapteeni Roosa Kosonen ja Veera Pirttinen. Lisäksi Mariah King esitti hyviä otteita runkosarjassa ja hän palasi loukkaantumisen jälkeen pelaamaan viimeistä edellisellä kierroksella.

– PeKa:n materiaali hakee vertaistaan ja vastustajien riveistä löytyy mm. Elena Melton ja Zykera Ricen tasoisia pelaajia. Meidän täytyy onnistua joukkueena täydellisesti. Toteutuksen pitää olla koko ajan korkealla tasolla ja meidän pitää parantaa huomattavasti runkosarjan tekemisestä, Haakana sanoo.

Pudotuspelisarjassa isossa roolissa ovat Catzin päävalmentajan mukaan perusasiat.

– Levypallopelaaminen ja pallosta huolehtiminen. Peli-Karhut on loistava joukkue siirtymissä eikä menetyksiin ole varaa. Jos näissä asioissa onnistutaan, niin saadaan hyvä sarja aikaiseksi.

Lopuksi Haakana lähettää vielä kehut vastustajapenkin taakse.

Roope Mäkelä ja Mika Hartonen ovat tehneet hienoa työtä. Tällaisen joukkueen kasaaminen ei ole helppoa. Vielä vaikeampaa voi olla peluuttaminen, kun joukkue pursuaa hyviä pelaajia. He ovat kuitenkin onnistuneet tässä loistavasti, hän päättää.

Nuori HBA haastaa Hongan

Tapiolan Honka kohtaa omassa pudotuspelisarjassaan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen HBA-Märskyn. Espoolaisjoukkue pelasi hyvän runkosarjan ja nappasi sen aikana 22 voittoa. Sillä ei kuitenkaan ole Hongan päävalmentajan Kimmo Kujansivun mukaan enää juurikaan merkitystä.

– Erinomaisesti sujunut runkosarja ei takaa menestystä puolivälierissä, mutta synnyttää luottamusta joukkueena pelaamiseen ja hyvät lähtökohdat tuleviin otteluihin, hän toteaa.

Joukkueessa löytyy todella taitava amerikkalaiskaksikko. Gabriela Bronson ja Cierra Dillard ovat esittäneet hyviä otteita läpi kauden. Jälkimmäinen on ollut erinomaisessa vireessä runkosarjan päätöskierroksilla. Lisäksi kokenut Taru Tuukkanen on osoittanut jälleen, ettei hidastumisen merkkejä ole näkyvissä.

– Pelitavan ja roolien tulee pysyä selkeinä koko sarjan ajan, Kujansivu sanoo.

Honka oli niskan päällä runkosarjakohtaamisissa. Sille kertyi keskinäisistä kohtaamisista kolme voittoa. Se ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa takaa menestystä, sillä vastassa on taitava joukkue.

– Märsky on täynnä naisten ja nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen pelitapa on suoraviivainen ja aggressiivinen, Kujansivu sanoo.

Pudotuspelisarjassa usko omaan tekemiseen on Hongan päävalmentajan mukaan isossa roolissa.

– Terveystilanteen tulee olla pelipäivinä hyvä, mutta kaikista tärkein asia on luottamus omaan tekemiseen, hän päättää.

Märskyn nuori joukkue odottaa alkavia pudotuspelejä innolla. Helsinkiläisjoukkue nappasi seitsemännen sijan ja voittoja kertyi kahdeksan.  Joukkueen pelaajat ovat Pekka Salmisen mukaan ottaneet isoja harppauksia kauden aikana.

– Täytyy olla onnellinen, että ollaan saatu pelattua kausi läpi ja vietyä harjoittelua eteenpäin, hän sanoo.

HBA:sta löytyy tulevaisuuden suomalaisia huippupelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet Silja Viita, Saga Ukkonen ja Ebba Pekonen. Joukkue lähtee Salmisen mukaan sekoittamaan Hongan peliä ja pyrkii samalla pitämään oman pelinsä kasassa.

Vastassa on joukkue, jonka roolitus on hyvin selkeä. HBA tiedostaa tämän.

Gabriela Bronson, Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen ovat isossa roolissa Hongan pelissä. Heidän ympärillään on paljon hyviä heittäjiä, Salminen sanoo.

Yksi vastaan yksi -pelaaminen on sarjassa isossa roolissa. Muutenkin sarjan ratkaisu pyörii perusasioiden ympärillä.

– Meidän täytyy saada pidettyä oma pelimme kasassa. Erityisesti Tuukkasen ja Dillardin kanssa pitää pärjätä 1 vs 1 -tilanteissa. Lisäksi isossa roolissa on levypallopelaaminen, Salminen päättää.

Levypallopeli isossa roolissa EBT:n ja ViVe:n välillä

EBT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkue oli pitkään kiinni jopa kakkossijassa, mutta Honka tuli loppusuoralla ohi. Voittoja joukkueelle kertyi sarjan aikana 20 kappaletta, joka on tuplamäärä Vimpelin voittosaldoon verrattuna.

Muihin ottelupareihin verrattuna parissa on huomattavasti pidemmät välimatkat. Se ei kuitenkaan Niko Hellmanin mukaan espoolaisten peliin.

– Vimpelillä on pitkä välimatka, aina kun liikkuvat, niin ei EBT tästä ainakaan valita. Nautitaan vähän pidemmän bussimatkan mahdollistamasta yhteisestä ajasta, hän sanoo.

EBT:n runkosarja oli onnistunut. Joukkueessa usko omaan tekemiseen on todella korkealla tasolla.

– Ollaan iloisia hyvin sujuneesta runkosarjasta ja usko siihen mihin parhaimmillamme pystytään, on korkeammalla kuin koskaan. Lähdetään nälkäisenä jahtaamaan meidän ensimmäistä yhteistä pudotuspelisarjan voittoa ja paikkaa mitalipeleihin, Hellman toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Otteluparissa nähdään kaksi loistavaa levypallojoukkuetta. EBT:n riveistä löytyy Hannah Little, joka sijoittui levypallotilastossa toiseksi. Muita joukkueen avainpelaajia ovat Morgan Batey, Sanni Tuomisto ja Lotta Vesiluoma. Vimpelin riveistä löytyy myös yksilötaitoa ja se on pantu merkille EBT:ssä.

– Vastassa on erinomainen levypallojoukkue, joka nojaa erityisen vahvasti aloitusviisikkoonsa. Kayla Gordon ja Doniyah Cliney pelaavat erinomaista kautta, Hellman kertoo.

Ottelusarjan ratkaisu tullaan näkemään siinä, kumpi joukkue pystyy hallitsemaan tempoa paremmin.

– Hyvin keskeinen asia on, kumman joukkueen tavoittelemalla tempolla otteluissa pelataan, Hellman päättää.

Vimpeli on tottunut runkosarjan aikana matkustamaan pitkiä matkoja. Vierashallina toimiva Opinmäen liikuntahalli on myös päävalmentaja Jukka-Pekka Kujalan mieleen.

ViVe pyrkii pitämään pelin tempon hieman hitaampana, sillä espoolaisten vahvuudet ovat nopeassa pelissä.

– EBT on meille sopiva vastustaja, sillä pelasimme heidän kanssaan tasaisia pelejä runkosarjassa. Puolustuspelissä pyritään saamaan tempoa EBT:n vauhtia hidastetuksi. Hyökkäyspelissä meillä eri vaihtoehtoja, joten katsotaan, mikä toimii parhaiten, Kujala sanoo.

Kayla Gordon vei runkosarjan levypallotilaston nimiinsä. Hän nappasi levypalloja melkein 18 levypallon keskiarvolla. Muita joukkueen avainhahmoja ovat Doniyah Cliney ja Mariah Miller, jotka ovat tottuneet urakoimaan isoja minuutteja. Kuten Hellman myös Kujala korostaa levypallopelin merkitystä.

– Levypallopeli on isossa roolissa. Lisäksi meidän pitää pystyä kontrolloimaan ottelun tempoa. Hienoa päästä pelaamaan pudotuspelejä, meillä on ottelusarjassa vain voitettavaa, hän päättää.

FoA:n ja Kouvottarien sarja vaikuttaa tasaiselta

Forssan Alku onnistui pitämään Kouvottaret takanaan runkosarjassa. Ottelupari on ennakkoon puolivälieräpareista tasaisin. Forssalaisten voittosarakkeeseen merkittiin 19 voittoa, kun taas Kouvottaret sai kasaan 18 voittoa. FoA:n päävalmentaja Aleksi Suomisen mukaan joukkueessa on hyvä fiilis.

– Meillä on joukkueessa todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Kausi jatkuu ja mikä tärkeintä saadaan pelata! Jokaisesta pelistä, joka saadaan pelata pitää muistaa nauttia, hän toteaa.

Forssalaisten riveistä löytyy Mia Loyd, joka on yksi sarjan valovoimaisimpia pelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet myös Keondria Calloway, Anni Mäkitalo ja Heta Äijänen. Joukkue on vahvistunut myös kauden aikana, kun Ninni Salmi siirtyi Forssaan.

– Pyritään siihen, että ollaan valmiita pelaamaan 40 minuuttia joka ilta, Suominen sanoo.

Kouvottaret on FoA:n päävalmentajan mukaan joukkue, jossa on loistavat amerikkalaispelaajat. Lisäksi heidän riveistään löytyy loistavia kotimaisia heittäjiä. Pudotuspelisarja ratkeaa perusasioihin.

– Levypallopelaaminen, pallosta huolenpitäminen ja aktiivisuus ovat ne asiat, johon tämä sarja ratkeaa, hän päättää.

Myös Kouvottarissa on joukkueen päävalmentajan Joonas Frimodigin mukaan hyvä fiilis.

– Kaikki on varmasti odottanut näitä pelejä ja tunnelma on takuulla katossa, kun pallo nousee ilmaan, hän sanoo.

Kouvottaret onnistui viemään kauden kolmesta kohtaamisesta yhden. Pelit olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi tasaisia.

– Forssa on todella fyysinen joukkue, josta löytyy kokoa isossa päässä ja takakentällä on paljon heittovoimaa sekä Mäkitalo kapellimestarina pyörittämässä peliä. Siirtymissä Forssa on Loydin johdolla vaarallinen joukkue, Frimodig sanoo.

Sarah Toeaina ja Aliyah Collier ovat olleet kauden aikana Kouvottarien pelin sielu. Kotimaisista pelaajista isoimmissa rooleissa ovat pelanneet Roosa Frimodig ja Kaisa Kuisma. Oman pelin pääkohdat ovat hyvin selvillä.

– Pallosta huolehtiminen on ensimmäinen asia missä halutaan olla hyviä. Toinen juttu on 1vs1-puolustus sisällä ja kaarella sekä transition-puolustus, koska Forssa juoksee hyvin kenttää. Kolmas tärkeä asia on levypallopeli, jossa on pärjättävä hyvin, Frimodig pohtii.

Molemmista joukkueista löytyy aivan loistavia pelaajia. Sarja tuleekin kulminoitumaan siihen kumpi saa toisen pois mukavuusalueiltaan.

– Paljon ratkeaa, kuinka paljon onnistumme hidastamaan Loydia. Hän on sarjan yksi parhaista, ellei paras pelaaja. Toinen iso asia on varmasti kumpi saa puolustuksessa vastustajan pois omalta mukavuus alueelta. Tämän myötä katsotaan toisessa pelissä, kumpi pystyy reagoimaan paremmin vastustajan tekemiseen ja tekemään viilauksia omaan peliin, Kouvottarien päävalmentaja päättää.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.