Divari A:n pudotuspelit käynnistyvät torstaina

Miesten Divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät kolmen ottelun voimin torstaina 25.3. ja viimeinenkin puolivälieräsarja saadaan käyntiin perjantaina 26.3. Pudotuspeliennakossa kotietuvalmentajat kertovat tosipelien lähtöasetelmista ja puolivälierävastuksistaan.

LoKoKo Bisons (1) – Helsingin NMKY (8)
Bisons lähti kauteen ennakkosuosikkina, eivätkä loimaalaiset jättäneet jossiteltavaa 20 voitolla ja vain kahdella tappiolla. Pudotuspelien alkaessa ei ole näkynyt yhtään merkkiä, miksei ennakkosuokin viitta myös pysyi tiukasti Bisonsin harteilla. Sen tiedostaa myös päävalmentaja Darko Mihajlovic.

– Olisi vale, jos sanoisin, että mikä tahansa muu kuin finaalipaikka ja sarjan mestaruus olisi tavoitteemme. Tästä huolimatta keskitymme jokaiseen peliin kerralla ja pyrimme kehittymään pudotuspelien aikana. Namika on ensimmäinen haaste ja edessä on pitkä tie, Mihajlovic kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Bisonsin parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet mm. yhdysvaltalaiset Jalen Canty (23,7 pistettä/14,0 levypalloa), Freddie McSwain Jr. (12,3/5,7), kreikkalainen Aleksis Spyridonidis (14,1/4,4/4,9 syöttöä) ja Juho-Matti Henttonen (11,3/5,8).

Helsingin NMKY:ssa oman haasteensa tuo yhteistyö Korisliigan pudotuspeleissä pelaavan Helsinki Seagullsin kanssa tehtävä yhteistyö, joka tuo arvaamattomuuden aspektin joukkueen kokoonpanoon. Sami Tahvanainen (16,3/4,8) on ollut läpi kauden yksi Namikan kantavista voimista, kun taas helmikuusta lähtien tuhojaan on tehnyt Max Besselink (20,3/9,6) kahdeksan ottelun verran.

– Namika on nuori ja nälkäinen joukkue. Olemme pelanneet kaksi tiukkaa ottelua heitä vastaan. Ensimmäisessä pelissä ei ollut väliä, mitä teimme, niin he pääsivät peliin aina takaisin. Toisessa he johtivat 38 minuuttia, kunnes Vesa Heinonen tulistui ja heitti kaksi isoa kolmosta, Mihajlovic aloittaa.

– Se ottelu näytti, että Namika on yllätysvalmis joukkue. Heidän tapauksessaan ei pidä katsoa pelkkää sarjasijoitusta, vaan he tulevat olemaan iso haaste.

Torpan Pojat (2) – Korikouvot (7)
Torpan Pojat selvisi runkosarjassa toiseksi keskinäisten otteluiden turvin, vaikka joukkue päätyikin tasapisteisiin Kristika Turun kanssa. ToPo on saanut kesken kauden runsaasti kokemusta, kun joukkueeseen ovat liittyneet Mikael Sandberg (15,0/8,0) ja Ilpo Pehkonen (2,3/1,6). Sandbergilta löytyy vyöltään 290 liigaottelua, Pehkoselta taas 337.

Pudotuspeleihin ToPo lähtee päävalmentaja Risto-Matti Rouskun mukaan positiivisin mielin.

– Meillä on koko kausi periaatteessa fokuksena olleet pudotuspelit, joissa haluamme pärjätä. Tavoitteena on ollut, että pelaamme kauden parhaat pelimme juuri pudotuspelien aikaan, Rousku kertoo.

Sanbergin lisäksi sukkaa ToPolta tällä kaudella ovat heiluttaneet Juuso Kauppinen (16,9/5,4/5,6) ja Eero Sahlberg (13,9/3,0) – molemmat entisiä liigapelaajia myöskin. Korikouvot taas on pyörittänyt emojoukkueensa nuorisokaartia läpi kauden ykkösdivisioonassa; tilastoissa esiin nousevat mm. Joel Mäntynen (21,6/9,8/4,2), Severi Kaukiainen (17,0/2,8/6,0), Vili Nyman (15,7/8,5/4,8) ja Oscar Storgård (15,5/5,1).

– Heillä on vahvistuksia liigaporukasta ja ovat varmasti kova haaste. Heillä on laadukas pelaajamateriaali käytössä, joten meidän pitää tehdä enemmän töitä puolustuspäässä, jotta saamme Korikouvojen palloskriinihyökkäyksen pysäytettyä. Jotain pitää ottaa pois, jotain antaa, nyt vain pitää päättää, mitkä ne ovat.

Kristika Turku (3) – Jyväskylä Basketball Academy (6)
Kristika Turku ylsi runkosarjassa kolmanneksi ja on tukeutunut vahvasti tällä kaudella kahteen tähtipelaajaansa: 23,0 pistettä ja 10,7 levypalloa per peli hurjastelevaan Mikael Aaltoon ja 17,7 pistettä ja 7,3 levypalloa tehtailevaan Manuel Barnesiin. Erityisesti Aalto on sellainen 208-senttinen järkäle divaritasolle, ettei monelta joukkueelta löydy hänelle kaitsijaa.

Kristikan päävalmentaja Juha Ruohosen mukaan joukkue on päässyt valmistautumaan pudotuspeleihin verrattain terveinä, vaikka pieniä kolhuja löytyy.

– Jos ajatellaan kokonaistilannetta tänä poikkeuksellisena aikana, niin aika etuoikeutettu fiilis, että pudotuspelejä päästään pelaamaan. Pyritään ja halutaan nauttia näistä hetkistä. Toivottavasti uskalletaan heittäytyä ja haastaa joukkuetta oikealla tavalla. Jos siinä onnistutaan, niin uskon, että meillä on mahdollisuudet pelata pitkälle kevääseen, Ruohonne kertoo.

Vastaan tulee Jyväskylä Basketball Academy, joka on viimeisen kuukauden aikana pistänyt kärkijoukkueita tiukoille ja noussut huippuunsa kevään lähestyessä. JBA:n johtotähdet ovat olleet Niilo Kärkkäinen (14,2/3,7), Jaakko Lammi (10,3/5,5), Kalle Koivunen (11,7/1,5) ja Henry Boyd (10,6/4,3).

– JBA pelaa hyvää korista ja toteuttaa joukkueena heidän juttuaan hyvin. Vaikka heillä jakaantuu vastuu aika laajasti, niin heilläkin on muutamia avainpelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkemmin hereillä. Meidän pitää päästä heti pelien alussa kiinni omaan peliin ja tehtävä on kääntää heikommat hetket mahdollisimman nopeasti hyviksi ja vastaavasti pitää vastustajan hyvät jaksot mahdollisimman lyhyenä.

HBA-Märsky (4) – Pyrintö Akatemia A (5)

Pudotuspelien viimeisessä puolivälieräparissa kaksi akatemiajoukkuetta kohtaavat, kun HBA-Märsky saa vastaansa Pyrinnön Akatemia A:n. HBA:n tehokolmikon tällä kaudella ovat muodostaneet Aarni Korkiatupa (15,7/3,8), Thomas Exaucia (13,6/6,5) sekä Miro Little (9,6/5,7/3,9).

– Innokkain mielin kohti kevättä, monelle pojalle edessä on ensimmäiset playoffit. Hyvää kokemusta kaikille ja haluamme pelata vielä mahdollisimman monta peliä, HBA:n päävalmentaja Juha Sten kommentoi.

Pyrinnön kakkosjoukkue on edustusjoukkueensa poika: Akatemia A pelaa täysin samaa paikkapuolustusta ja vauhdikasta hyökkäyspeliä, joka on Korisliigassa poikinut Punakoneelle välieräpaikan. Viljalti vaihtuvasta kokoonpanosta ovat erottuneet mm.  Kion Williams (10,3/2,7) ja Mika Nuolivirta (13,1/8,3). Läpi kauden joukkueessa on pelannut myös Korisliigan runkopelaajia.

– Pyrsä on Bisonsin lisäksi ainoa joukkue, jota ei olla runkosarjassa onnistuttu voittamaan. Kyllä sitä heidän paikkapuolustustaan vastaan on haastavaa pelata, Sten sanoo.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.