Brooklyn Netsin takamies James Harden oli hurjassa vireessä viikonloppuna tehden 44 pistettä, 14 levypalloa ja 8 syöttöä Detroit Pistonsia vastaan. Harden ilmoitti itsensä mukaan MVP-keskusteluun sekä kentällä, että ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Mielestäni kuulun MVP-keskusteluun. Mielestäni minä olen MVP. Se on niin yksinkertaista. Minä menen kentälle joka ilta ja yritän antaa kaikkeni joukkuekavereilleni. Tänään Detroitin pelisuunnitelma antoi minun ajaa korille lähes koko ottelun ajan. Minä otan sen, mitä puolustus antaa. Seuraavassa ottelussa voimme saada enemmän heittoja, joten yritän pelata peliä oikein ja olla tehokas, Harden kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Harden on noussut kauden mittaan mukaan MVP-keskusteluihin. Mies on tehnyt tällä kaudella 25,8 pistettä, 8,1 levypalloa ja 11,2 syöttöä per ottelu. Mies on NBA:n syöttöpörssin ykkösenä tällä hetkellä. Harden voitti MVP-palkinnon vuonna 2018.

MVP-kilpailu on tässä vaiheessa kautta täysin auki. Alkukauden ennakkosuosikit Joel Embiid ja LeBron James ovat molemmat loukkaantuneena, joten vedonlyöntifirmojen suosikiksi on noussut Denver Nuggetsin Nikola Jokic. Jokic on tehnyt tällä kaudella 26,9 pistettä, 11,1 levypalloa ja 8,5 syöttöä ottelua kohden. Jokicin ja Hardenin lisäksi MVP-palkinnosta kilpailee muun muassa Damian Lillard, Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic ja Steph Curry.