Utah Jazzin pelaajat kokivat tiistaina läheltä piti -tilanteen, kun joukkueen lentokone osui nousun aikana lintuparveen. Lentokoneen turbiinimoottori syttyi tuleen ja sammui, mutta koneen kapteeni onnistui tekemään hätälaskeutumisen takaisin Salt Lake Cityn lentokentälle. Jazzin pelaajat avautuivat tilanteesta seuraavana päivänä.

– Viidentoista minuutin ajan kyseenalaistimme, olisimmeko täällä tänään. Se oli niin vakava tilanne meille. En voi puhua kaikkien puolesta, mutta jätkät yrittävät lähettää tekstiviestejä perheilleen varmuuden vuoksi. Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtui. Kaikki vain olivat hiljaa. Piloteilla kesti noin kymmenen minuuttia käydä läpi tarkastettavat asiat ja kertoa meille, mitä oli tapahtunut. Me olemme kiitollisia siitä, että tilanne ei ollut niin vakava kuin se olisi voinut olla, mutta se oli silti pelottavaa, Mike Conley kertoi.

Conley kertoi, että hänestä tuntui kuin koneessa olisi räjähtänyt. Mies sanoi, että kone alkoi kallistua vasemmalle ja pomppia pystysuunnassa. Takana istuvat matkustajat näkivät liekkejä moottorista ja koneen korkeus alkoi tippumaan. Joukkueen muut pelaajat komppasivat Conleyta tilanteen vakavuuden suhteen.

– Tilanne kehkeytyi siihen pisteeseen, että me luulimme tämän olevan loppu. Se oli täysin hullu tilanne. Tämä on kokemus, josta voin kertoa kiitollisena. Tämä on vain jotain, mistä meidän täytyy päästä yhdessä yli toisiamme tukien, Jordan Clarkson kertoi.

Yksi Jazzin pelaaja loisti poissaolollaan joukkueen keskiviikkoisessa ottelusta. Tähtipelaaja Donovan Mitchell jätti ottelun väliin henkilökohtaisista syistä, joukkueen virallisen tiedotteen mukaan. Raporttien mukaan Mitchell ei matkustanut Memphisiin joukkueen uudella lennolla onnettomuuden jälkeen. Poissaolon syyksi on epäilty Mitchellin lentopelkoa, josta mies kertoi julkisesti ennen 2017 varaustilaisuutta.

Sean Cunningham

@SeanCunningham
Louisville's Donovan Mitchell works out in Sacramento for Kings, talks NBA Draft talent & fear of flying
FULL: abc10.com/sports/nba/sac…

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Joukkueen valmentaja Quin Snyder kieltäytyi vastaamasta siihen, vaikuttaako tiistainen tapaturma Mitchellin pelaamiseen vierasotteluissa tulevaisuudessa. Jazzin seuraava vierasottelu on maanantaina Dallasissa.