Salon Vilpas katkaisi välierien vierasvoittojen trendin kaataessaan Helsinki Seagullsin hurjin lukemin 107–82. Korisliigan neljänneltä sijalta playoffeihin lähtenyt Vilpas on nyt enää voiton päässä todellisesta yllätyksestä turvallisella marginaalilla runkosarjan voittanutta Seagullsia vastaan, kun ottelusarja on salolaisten hyväksi 3–1.

Vilpas intoutui heti ensimmäisellä jaksolla hillittömään kaukoheittosateeseen, johon Seagulls ei kyennyt vastaamaan, ja voitti jakson muhkealla 30–19-tuloksella. Vierasjoukkue teki vahvan comebackin toisella neljänneksellä, mutta isäntien johto siitä huolimatta säilyi.

Voittajajoukkueen riveissä huomiota herättivät kolmosia tykittäneet Juho Nenonen ja Teemu Rannikko. Veteraanipelaajat vaikuttivat energiansa puolesta käynnistäneen aikakoneen. Nenonen pussitti viisi kaukoheittoa kuudesta keräten yhteensä 15 pistettä, ja Rannikko osui kaaren takaa kolmesti viidestä tilastoiden 16 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä vain yhtä menetystä kohden.

Vielä Rannikkoa ja Nenostakin korkeamman pistesaldon keräsi joukkuetoveri Myles Stephens, joka merkkautti 19 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Seagullsin paras pistemies ottelussa oli Shawn Huff, joka keräsi 22 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Wayne Martin Jr. oli myös vedossa 21 pisteellä, mutta Vilppaan onnistui pitää aiemmin kovia suorituksia esitellyt Porter Troupe kokonaan pisteittä.

Pyrintö taipui paremmasta levypallopelistään huolimatta

Kauhajoki juhli myös kotivoittoa samoissa 3–1-sarjatilanteen merkeissä. Tampereen Pyrintö teki kaikkensa, mutta isännät sinetöivät lopulta ottelun luvuiksi 94–83.

Haastajien parasta työtä tekivät tutut naamat Marcus Lewis ja Brady Skeens. Lewis upotti 18 pistettä, ja Skeens keräsi vastaavaan kategoriaan 17 ja nappasi täysin dominoivan levypallosaldon 14.

Kauhajoen ovela pelinjohtaja Bojan Sarcevic jatkoi tavaksi tulleella linjallaan eli heitti kaukoheittojaan tarkasti mutta säästeliäästi. Hän upotti neljä osumaa kuudella yrityksellä ja jakoi kylkeen kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Sarcevicin onnistumisista huolimatta Kauhajoen kovimmat pistetykit olivat Okko Järvi ja Collin Malcolm. Järvi pyssytteli viisi osumaa kaaren takaa ja keräsi yhteensä 22 pisteensä. Malcolm päätyi samaan pistemäärään.

Välierien seuraavat – mahdolliset ratkaisevat – ottelut pelataan perjantaina 9. huhtikuuta.