Karhu eteni finaaliin – Seagulls kavensi voitot

Karhu eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Miesten Korisliigan välieräsarjoista toinen sai päätöksensä perjantaina, kun Kauhajoki lähetti Tampereen Pyrinnön suorinta tietä pronssiotteluun. Kotikentällään pelannut Pyrintö taipui sarjan viidennessä ottelussa 84–87.

Ottelun kulku oli varsin ailahteleva, sillä vieraat nappasivat heti alussa voimakkaan johtoaseman. Loppua kohden Pyrintö kuitenkin lähti nousemaan, ja viimeisistä minuuteista saatiinkin ennakoimaton trilleri. Isännät saivat viimeisessä hyökkäyksessään vielä tilaisuuden tasoittaa, mutta kolmosyritykset kolisivat rautoihin ja Kauhajoki otti itselleen jälleen kerran finaalipaikan. Korisliigan hallitseva kaksinkertainen mestari pääsee siis yrittämään vielä kolmatta perättäistään.

Pyrinnön paras pistemies oli ottelussa oli Shaquille Thomas, joka tulitti kaaren takaa peräti 13 yritystä – eikä turhaan, sillä niistä seitsemän upposi ja pelaajalle kertyi yhteensä 23 pistettä.

Kauhajoen riveissä vahvoja onnistumisia nähtiin Timothy TJ Holyfieldiltä, joka keräsi 25 pistettä ja 11 levypalloa, sekä Okko Järveltä, jolle merkittiin 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Seagulls ei ollut valmis paketoimaan sarjaa

Kauhajoki joutuu odottamaan tietoa finaalivastuksestaan vielä hetken, sillä Helsinki Seagulls kynsi tiensä mukaan kisaan voittamalla kotiottelunsa Salon Vilpasta vastaan 71–66. Välieräsarja kaventui illan tuloksen ansiosta, ja Vilpas johtaa enää 3–2.

Seagullsin pisteiden teosta vastasi ensisijaisesti Kendale McCullum, joka ei ole aiemmin välierissä saanut parasta rytmiään päälle. McCullum keräsi pelissä 19 pistettä.

Hänen työtään illan voitossa tukivat vahvasti etenkin Timo Heinonen ja Shawn Huff. Heinonen jäi pisteissä vain kolmeen mutta dominoi raudan alla keräten kymmenen levypalloa ja oli peliajan lopussa vastuussa kriittisestä hyökkäyslevystä syntyneestä korista. Huff puolestaan pisti pystypainissa koville Vilppaan pelinjohtaja Teemu Rannikon ja imi tästä energiat. Samalla Huffin onnistui tilastoida 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan hyökkäyspäädyssä kovimmassa liekissä oli ehdottomasti Aatu Kivimäki, joka pussitti puolet kuudesta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi 21 pistettä. Kivimäki on ollut kolmoskätensä kanssa liekissä koko pudotuspelit, sillä hänen osumaprosenttinsa playoffeissa on parhaillaan 58,8 prosenttia 34 heitosta.

Vilpas ja Seagulls jatkavat välierävääntöään sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.