Entinen baseballin tähtipelaaja Alex Rodriguez ja miljardööri Marc Lore ovat ESPN:n tietojen mukaan viimeistelemässä kauppaa, jossa miehet ovat ostamassa NBA:n Minnesota Timberwolvesin ja WNBA:n Minnesota Lynxin nykyiseltä omistajalta Glen Taylorilta. Kaupan hinta on ESPN:n tietojen mukaan noin 1,5 miljardia dollaria. Nykyinen omistaja Taylor jatkaa seuran pyörittämistä vielä kahden vuoden ajan, jonka jälkeen vastuu siirtyy Rodriguezille ja Lorelle.

Shams Charania

@ShamsCharania
Alex Rodriguez and partner Marc Lore are nearing minority stakes with the Minnesota Timberwolves, with plan to take control of the franchise in two years under mentorship of Glen Taylor. Statement from A-Rod and Lore:

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Me odotamme innolla prosessin tähän vaiheeseen siirtymistä Glen Taylorin kanssa. Me kunnioitamme häntä ja sitä perintöä, jonka hän on rakentanut loistavaksi perustukseksi tulevaisuuteen. Me olemme innoissamme Timberwolvesin organisaatioon, taitavaan joukkueeseen ja loistaviin faneihin tutustumisesta, Rodriguez ja Lore kertoivat tiedotteessa.

Glen Taylor osti Timberwolvesin 88:lla miljoonalla dollarilla vuonna 1994, kun joukkuetta uhkasi siirto New Orleansiin. Taylorin aika Wolvesin omistajana on ollut kuitenkin mitäänsanomaton. 26 vuoden aikana joukkue pääsi pudotuspeleihin yhdeksän kertaa, mutta joukkue onnistui pääsemään toiselle pudotuspelikierrokselle ainoastaan yhden kerran. Minnesotan asukas Taylor halusi varmistaa kaupassa, että joukkueet pysyisivät Minnesotassa kaupan jälkeenkin.

– Ihmiset, jotka ovat olleet kiinnostuneita joukkueesta ja joilla on ollut paljon rahaa ovat tiedustelleet joukkueesta, mutta he ovat halunneet siirtää joukkueen pois Minnesotasta. He eivät ikinä olleet oikeita ostoehdokkaita. Sen olemme tehneet hyvin selväksi. Sen suhteen mikään ei ole muuttunut. Meillä on hyvä joukkue täällä ja hyvä tulevaisuus täällä, Taylor kertoi.

Tiberwolves ja Lynx eivät ole Rodriguezin ensimmäinen yritys päästä mukaan urheilujoukkueen omistuspuuhiin. Rodriguez oli mukana kilpailemassa New York Metsin hankinnasta, mutta mies hävisi silloin huutokaupassa.